4 Sikkerhedstips Til Dine Aftenture

Skrevet d. 04. January 2019
Pexel

Med de relativt få lyse timer, vi har at gøre godt med i disse vintermåneder, vil man ofte være nødsaget til at tage sine løbe eller gåture i aftenens mørke timer.

Selvom det at være ude om aftenen, hvor det er mørkt, ikke nødvendigvis behøver at være hverken farligt eller ubehageligt, er der en række ting, du kan gøre for at gøre turen lige så sikker som i dagslys.

Invester i det nødvendige udstyr

  Vi har tidligere skrevet en artikel, der udelukkende handler om hvilket udstyr man bør investere i, når man skal motionere i mørket.

  Dit overordnede mål, når du køber udstyr til dette formål, skal altid være at blive set mest muligt. Dette gøres mest effektivt ved hjælp af en pandelampe, tøj med reflekser, og/eller ekstra reflekser rundt om arme og ankler.

  OBS: Det er vigtigt at placere dine reflekser på en kropsdel, der bevæger sig. På den måde vil det være nemmere for bilister at spotte dig! 

  Tag en ven med

   Hvis du skulle være så heldig at have en ven eller lignende, der er villige til at tage med dig ud og motionere, så gør det endeligt!

   Udover at være langt mere synlige når i er to personer, vil man også kunne assistere hinanden, hvis der skulle gå noget galt.

   Udover at gøre turen mere sikker, gør det også turen sjovere!

   Overhold trafikreglerne

   Selvom man selvfølgelig altid skal overholde trafikreglerne, er det ekstra vigtigt, at man gør det, når det er mørkt. Normalt kan man slippe afsted med lige at løbe over vejen 100 meter fra et fodgængerover felt, gå over for rødt, hvis ikke der er biler i syne osv.

   Men disse små overskridelser af reglerne kan altså koste dig dyrt i mørket, fordi bilisterne ikke i samme grad har mulighed for at se, at du gør det. Dermed kan de heller ikke tilpasse deres kørsel efter det.

   Nødplan

   Skulle uheldet være ude, og du kommer til skade på din tur, er det vigtigt at have en eller anden form for “nødplan” klar.

   Dette kan fx gøres ved noget så simpelt som at informere din partner, ven, eller lignende, om præcis hvilken rute du benytter. Hvis du ikke er tilbage inden for rimelig tid, ved de hvor de skal lede!

   Herudover er det selvfølgelig altid en god idé at medbringe sin telefon, så du har mulighed for at ringe efter hjælp.

   Tak til CBDcreme.dk

   Tak til cbdcreme.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel.

   Nogle gange kan løbeturen godt virke lidt uoverskuelig, derfor kan en energidrik virkelig gøre underværker, både før og efter. Men der er selvfølgelig rigtig ma…
   Læs mere
   Hvis man har sat sig et mål om at man vil løbe et halvmarathon, så er det nok de færreste der kan gennemføre at løbe 21,5km i streg, uden at have trænet op til…
   Læs mere
   Alle os, der elsker at løbe, kender til vigtigheden af at have en ordentlig playliste, der hjælper os med at holde motivationen og tempoet under en løbetur. Hvi…
   Læs mere
   En af vores skribenter var til DM i racketlon. Det er en fremragende måde at blive fit på og til at supplere sin løbetræning. Læs om racketlon her! Her er der …
   Læs mere
   Kan man både være den hurtigste til at løbe 5, 10 og 42 kilometer? Svaret er JA! Emil Zatopek er en legende når det kommer til løb. Ved du ikke, hvem han er? Så…
   Læs mere
   Hårdheden af et ultraløb bliver ikke kun vurderet ud fra længden. Skiftende vejrforhold, altitude og selvfølgelig farten har meget at skulle have sagt. Det er m…
   Læs mere
   Hos FitNRun bliver vi mere og mere bidt af Ultraløb og bøger der handler om dette. Vi har skrevet en kort anmeldelse om bogen Eat & Run. Anmeldelse og anbefali…
   Læs mere