Fire Tips Til En Sjovere Intervaltræning

Skrevet d. 28. March 2019
Pexels

Det er det færreste, der synes, at intervaltræning er det sjoveste i verdenen. Det er nemlig hårdt, krævende, udmattende og udfordrende. Samtidig er det også en utrolig effektiv træningsform, der er utroligt gavnlig for både din muskler, lungekapacitet og hurtighed.

Derfor vil de fleste, der praktiserer løbetræning, have gavn af at benytte løbetræning fra tid til anden. Men som nævnt ovenover, kan det være svært at tage sig sammen til, netop fordi, det er så hårdt.

Hvis du vil have en bedre oplevelse med denne hårde træningsform, kan du med fordel benytte nogle af disse råd, der gør intervaltræning en del sjovere.

Tag en løbemakker med

De fleste aktiviteter er sjovere, hvis man er sammen om dem, og interval-træning er altså ingen undtagelse. Hvis du har en partner med ude og træne interval-løb, kan i bruge hinanden på mange måder.

For det første har man en at snakke med undervejs, samtidig med at man får en følelse af fællesskab i forbindelse med sin træning. For det andet er det en god måde at presse sig selv på.

Man vil helt naturligt kunne yde mere, hvis man har nogen, man skal præstere over for. Samtidig kan man lave små og sjove interne konkurrencer med hinanden, hvilket både kan gøre træningen sjovere og mere udbytterigt.

Leg med fart

At lave sin intervaltræning til en leg er en utrolig effektiv måde at distrahere sig selv for det faktum, at træningen er enormt hård.

Et godt eksempel på dette er den leg, der typisk refereres til som “30-20-10”. Den går i al sin enkelhed ud på, at man løber i normalt tempo i 30 sekunder, 20 sekunders opskruet tempo og afslutningsvis 10 sekunders fuld spurt.

Andre gode lege er for eksempel Pyramiden og Bakketempo. Du kan Google begge, hvor fremgangsmåden er udførligt beskrevet.

Anderledes træning

Intervaltræning behøver ikke nødvendigvis bare være kedelige højintens løb på asfalt på, hvor man konsekvent løber x antal meter hurtigt, x antal meter knapt så hurtigt osv.

Du kan med fordel bruge de omgivelser, du befinder dig i til at gøre træningen sjovere. Løber du for eksempel i et terræn, hvor der er bakker, kan du bruge dem som milepæle. Løber du inde i byen, kan du løbe om kap med busser, biler osv.

Sjov med interval

Generelt er det utroligt vigtigt, at du aktivt forsøger at gøre træningen sjov og mere overskuelig. Tilpas evt. dagens løb efter dit humør på den pågældende dag. Så selvom du har planlagt en meget hård og lang træning, behøver du ikke nødvendigvis overholde dette, hvis dit humør og energiniveau ikke er til det.

Omvendt kan du også give den ekstra gas de dage, hvor dit humør og energiniveau er højt.

Tak til Danish Skin Care
Tak til Danish Skin Care for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Danish Skin Care kan du blandt andet læse den ultimative guide om talgknopper.

Nogle gange kan løbeturen godt virke lidt uoverskuelig, derfor kan en energidrik virkelig gøre underværker, både før og efter. Men der er selvfølgelig rigtig ma…
Læs mere
Hvis man har sat sig et mål om at man vil løbe et halvmarathon, så er det nok de færreste der kan gennemføre at løbe 21,5km i streg, uden at have trænet op til…
Læs mere
Alle os, der elsker at løbe, kender til vigtigheden af at have en ordentlig playliste, der hjælper os med at holde motivationen og tempoet under en løbetur. Hvi…
Læs mere
En af vores skribenter var til DM i racketlon. Det er en fremragende måde at blive fit på og til at supplere sin løbetræning. Læs om racketlon her! Her er der …
Læs mere
Kan man både være den hurtigste til at løbe 5, 10 og 42 kilometer? Svaret er JA! Emil Zatopek er en legende når det kommer til løb. Ved du ikke, hvem han er? Så…
Læs mere
Hårdheden af et ultraløb bliver ikke kun vurderet ud fra længden. Skiftende vejrforhold, altitude og selvfølgelig farten har meget at skulle have sagt. Det er m…
Læs mere
Hos FitNRun bliver vi mere og mere bidt af Ultraløb og bøger der handler om dette. Vi har skrevet en kort anmeldelse om bogen Eat & Run. Anmeldelse og anbefali…
Læs mere