Frostgrader Vs. Løbebånd

Skrevet d. 18. December 2018
Pexel

I disse kolde tider, hvor både nat og dag ofte er præget af frostgrader, eller ihvertfald grader der nærmer sig frost, kan det være fristende at vælge en tur på løbebåndet frem for vinterens kulde.

Derfor har vi sat os for at opstille nogle fordele og ulemper ved at løbe på løbebånd, sammenlignet med at løbe ude i kulden.

Fordele

Det er nemmere

Hvis man har prøvet at løbe i kulden, vil man formentlig erklære sig enig i, at det er langt mere besværligt at forberede og klæde sig på til en tur i minusgrader, sammenlignet med en tur om sommeren.

På et løbebånd slipper du for alle de ekstra lag tøj, reflekser, lygter osv. Et løbebånd kræver ikke andet end det, du normalvis ville løbe i, hvis det var sommer og 20+ grader.

Det er behageligere

Hvis man er en smule kuldeskær, så er det næppe en videre rar oplevelse at løbe om vinteren. I dette tilfælde er det altså bare en hel del mere behageligt at træne i et rum med stuetemperatur.

Mindre risiko for uheld

Når man løber i naturen, er risikoen for at komme til skade en del højere end på et løbebånd. Tilsæt minusgrader og glatte stier/veje, så er risikoen for skader bare en del højere.

Hvis du vil reducere din risiko for at komme til skade, er løbebåndet altså det bedste valg!

Ulemper

Mindre udfordring

På et løbebånd går det kun en vej, og det er ligeud. Med lidt held kan du indstille lidt stigning, men så er det også så spændende som det overhovedet bliver.

Et løbebånd er nu engang bare kedeligere og mindre udfordrende end en skov!

Du forbrænder mindre

Man forbrænder faktisk mindre ved at bruge et løbebånd, sammenlignet med at løbe i naturen. Dette skyldes, at kroppen aktiverer flere muskler når du møder sving, temposkift osv, hvilket resulterer i en højere forbrænding. Kort sagt, jo mere af kroppen du aktiverer, og jo mere diversitet du får ind i din træning, jo mere forbrænder du.

Mindre sanselig stimulering

Man får altså bare mere for pengene med en tur i det fri. På et løbebånd er det meget begrænset ift. indtryk og interessant elementer, hvorimod en vinterklædt natur kan være en oplevelse i sig selv at løbe i!

Nogle gange kan løbeturen godt virke lidt uoverskuelig, derfor kan en energidrik virkelig gøre underværker, både før og efter. Men der er selvfølgelig rigtig ma…
Læs mere
Hvis man har sat sig et mål om at man vil løbe et halvmarathon, så er det nok de færreste der kan gennemføre at løbe 21,5km i streg, uden at have trænet op til…
Læs mere
Alle os, der elsker at løbe, kender til vigtigheden af at have en ordentlig playliste, der hjælper os med at holde motivationen og tempoet under en løbetur. Hvi…
Læs mere
En af vores skribenter var til DM i racketlon. Det er en fremragende måde at blive fit på og til at supplere sin løbetræning. Læs om racketlon her! Her er der …
Læs mere
Kan man både være den hurtigste til at løbe 5, 10 og 42 kilometer? Svaret er JA! Emil Zatopek er en legende når det kommer til løb. Ved du ikke, hvem han er? Så…
Læs mere
Hårdheden af et ultraløb bliver ikke kun vurderet ud fra længden. Skiftende vejrforhold, altitude og selvfølgelig farten har meget at skulle have sagt. Det er m…
Læs mere
Hos FitNRun bliver vi mere og mere bidt af Ultraløb og bøger der handler om dette. Vi har skrevet en kort anmeldelse om bogen Eat & Run. Anmeldelse og anbefali…
Læs mere