Hvad Skal Man Spise Op Til Et Marathon? Her Er Din Diæt
Et maratonløb er en hård og udmattende omgang for din krop. Men hvad skal man spise op til et maraton? Du skal huske at spise optimalt op til løbet. Det betyder, at du i flere dage op til dit løb skal sørge for at fylde dine depoter med kulhydrater, så din krop har noget at forbrænde, når du skal løbe de 42,195 km.
Du skal for alvor begynde at spise op til et maratonløb fire dage før, at du skal ud at løbe. Når du skal spise op, betyder det, at du tilføjer 100-200 gram ekstra kulhydrater til dit måltid - altså udover det du normalt spiser.
Sådan spiser du op til et maratonløb
Dit ekstra indtag af kulhydrater i dagene op til et maratonløb skal komme via fødevarer som pasta, ris, brød, kartofler, gryn eller frugt. Dit ekstra indtag af kulhydrater skal gøres ved samtlige af dine måltider, for at du kan opnå den fulde effekt.
Du skal derimod dog spise normalt på dagen op til løbet, så du undgår at eksperimentere med din kost op til, at din krop skal præstere og bliver presset. Dermed reducerer du også chancen for at få maveproblemer undervejs i løbet, hvilket er en udfordring som de færreste nybegyndere tænker over.
På selve dagen for dit maratonløb skal du forsøge at begrænse mængden af mad. Depoterne er nemlig fyldt op via dit ekstra indtag af kulhydrater i dagene op til. Så om morgenen skal du spise for at undgå at føle sult inden løbet.
Vælg her en morgenmad, der er god at løbe på og indeholder letoptagelige kulhydrater - som for eksempel hvid brød. Føler du sult igen inden løbet, så er det vigtigt, at du spiser letoptagelige kulhydrater igen, så du ikke har et tungt måltid i maven, hvis energi ikke kan udnyttes optimalt, når du skal løbe.
Tak for støtten
Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find utallige smarte elektronik som fx en billig lamineringsmaskine, en ny computer stol, kabler i alle afskygninger og meget, meget mere på avXpertens webshop.