Lev sundt, og nyd din fritid

Billede: Oleksandr Pidvalnyi

Sundhed kan sommetider føles lidt som et bjerg, man skal bestige, men sådan behøver det ikke at være. Hvis du har dit fokus de rigtige steder og samtidig nyder, at du resten af tiden kan gøre, hvad du vil, er du allerede kommet et godt stykke af vejen.

Hvis du bare gerne vil kunne flade ud på sofaen med gode spil og hygge, vil du nok også gerne kunne gøre det med god samvittighed. Nogle er vilde med at spille spil online, hvilket da også er en hobby, som hvert år bliver mere populær. Se mere om spil på nettet her. Den slags skal dog helst gøres, når man allerede har styr på andre ting, og her kommer sundhed ind i billedet hos mange mennesker.

Fokus det rigtige sted

Først og fremmest handler det om at have sit fokus det rigtige sted. Det betyder, at man skal kunne fokusere bedst muligt på at have det godt med de ting, man laver. Eksempelvis skal man ikke have dårlig samvittighed, fordi man tager en slapper på sofaen med spil og film. Hvis det er det, man nyder, skal man også kunne have lov til at gøre det.

Det samme gælder, når det drejer sig om at leve sundt. Hvis man ikke har det godt med det, bliver det ikke noget, man får ret meget ud af. Hvis man derimod lærer at sætte pris på sund mad, sjov motion og generelt et sundere liv, så er det jo en gevinst på mange områder.

Derfor skal du have rettet dit fokus ind, før du overhovedet begynder at tvinge dig selv til at spise broccoli eller andet grønt. Hvis du formår det, vil det ikke længere føles som en træls udfordring, men nærmere som en sjov og god måde at styrke dig selv på.

Tag friheden til at slappe af

Glemmer du at slappe af og gøre de ting, du holder af, så løber du nok også panden mod muren. Det er lidt svært at huske, for man kommer måske ind i en rytme, hvor man bliver lidt besat af at gøre det rigtige. Men hvis man aldrig nogensinde ”synder”, så er det altså svært at motivere sig selv.

Dog er det meget forskelligt, hvad disse ’synder’ kan være. For nogle er det, at man tager ud og spiser rigtig god mad, som faktisk stadigvæk er relativt sundt. For andre skal det være i en anden boldgade, hvor man kører slik og chips, til man ligger på sofaen med kvalme.

Mental sundhed er lige så vigtig

Det er ikke noget, man skal underkende betydningen af. Mental sundhed er afgørende, og den smitter i øvrigt af på den fysiske sundhed. Derfor er der ingen god grund til at nedprioritere sin mentale sundhed. Gør man det, trækker man kun pinen ud, og i sidste ende vil det koste på den ene eller anden måde, at man ikke tog sig selv alvorligt.