Médoc Marathon - Vinposter vs. Vandposter

Billede: Pixabay

Vil du med til verdens sjoveste løb? Medoc Marathon handler udelukkende om glæde, og er ikke et løb som er designet til at slå hastighedsrekorder. Det er dog svært at finde et mere festligt og udklædt marathon end dette.

Hvad er Médoc Marathon? The Marathon Du Médoc er et 42,195 kilometer langt konkurrenceløb, som strækker sig gennem det franske vinlandskab i Bordeaux. Det adskiller sig fra andre løb ved at servere vin, østers, steaks og flødeis for ofte udklædte deltagere undervejs, hvor man ellers normalt gemme disse goder til efter et løb.

Médoc Marathon - Vinposter vs. Vandposter

Médoc Marathon blev for første gang afholdt i 1985. Det bliver ofte refereret som “Det længste marathon i verden” fordi det er spækket med festlige aktiviteter undervejs. Selvfølgelig er der vandposter, men det er mest kendt for sine 23 vinposter undervejs.

Vi har haft en af vores ansatte fra redaktionen til at teste dette løb, og det har fået utrolig gode tilbagemeldinger. Faktisk overvejer vi at teste løbet endnu engang i 2019 for lige at være sikker på, at vinen er lige så godt som vi husker.

Løbet er fantastisk, og de fleste deltagere er udklædte. Med over 50 forskellige nationer repræsenteret og omkring 8500 løbere er der lagt op til stor fest, når Médoc Marathon hvert år skydes i gang i september måned.

Hvis du er til varme og lidt ekstra aktiv sommerferie blandet med alkohol, kan det være, at du skal overveje at tage til Bordeaux i september.

Lyder det for godt til at være sandt? Prøv at google Médoc Marathon, og se de festlige billeder fra løbet. Det er lige så festligt som det ser ud, og vi sender de varmeste anbefalinger her fra redaktionen.

Nu handler vores side jo om at blive fit imens man løber. Vi har lige skrevet en artikel om, hvordan alkohol påvirker løbetræningen. Den er ikke alt for videnskabelig, men efter at have løbet Médoc Marathon og overværet, hvor dygtige folk er til at løbe, imens de har drukket vin er imponerende.

Man kan altså godt mærke, at det ikke er det optimale at løbe på alkohol, flødeis og østers, men på grund af den positive stemning og mentaliteten, ser man stadig utrolig flotte løbepræstationer alligevel.

Tak fordi du læste med, og vi håber, at du blev inspireret med lidt ekstra løbeglæde ved at læse om dette fantastiske marathon.