Tjekliste til når du skal købe nye vinduer

Står du og skal købe nye vinduer, så brug vores tjekliste inden købet. Gør du dette, lover vi dig, at du kommer til at gøre en god handel.

For ikke-fagfolk kan det være en jungle, når man skal ud og købe nye vinduer. Man har ingen anelse om, hvad der er godt og skidt, og hvad man skal kigge efter.

Hvis du kan spejle dig i ovenstående, er denne her artikel din redning. Vi giver dig nemlig en letforståelig tjekliste over, hvad du skal holde øje med, når du investerer i nye vinduer, hvis du ikke vil tages ved næsen.  

Hold øje med CE-mærkning

Siden 2018 har det været lovpligtigt, at alle vinduer, der sælges i Danmark, skal være CE-mærket. Desværre er det ikke alle, som overholder loven. Derfor anbefaler vi, at du tjekker, om virksomheden, du påtænker at købe dine vinduer hos, kan fremvise gyldige CE-deklarationer. Tilmed skal der være tilgængelige ydeevnedeklarationer for alle vinduer.

Når et produkt er CE-mærket, betyder det, at producenten er forpligtet til at overholde en række krav til sundhed, miljø og sikkerhed.

Vær opmærksom på disse forhold, hvad angår energimærkning

Vi anbefaler, at du køber vinduer med energimærkning, da du dermed er forsikret om, at vinduerne er korrekt energi-testede. Energimærkning er et certifikat, som er baseret på en aftale imellem Vinduesindustrien og Energistyrelsen.

De firmaer, der tilbyder energimærkede vinduer, er løbende underlagt kontrol, og de skal kunne fremvise, at et vinduessystems energidata er beregnet, afprøvet og verificeret af et uvildigt organ.

Disse forhold siger noget om kvaliteten

Der er lidt forskelligt, hvordan man tjekker kvaliteten af vinduer; det afhænger nemlig lidt af, hvilken type vinduer man køber. Hvis du køber trævinduer, skal du sikre dig, at der brugt kvalitetstræ til produktionen.

Det gør du blandt andet ved at sikre dig, at kerneandelen i træet er så høj som mulig, da kerneandelen er afgørende for træets styrke til at modstå vind og vejr de næste mange år.

Hvis det er plastvinduer, du er på udkig efter, er det naturligvis nogle andre ting, der er centrale for kvaliteten af vinduerne, og det er faktisk ikke så ligetil at afsløre, hvorvidt kvaliteten af plastvinduer er gode eller ej. Derfor anbefaler vi, at du tjekker virksomhedens ry.  

Har virksomheden et godt ry?

Uanset hvad man skal investere i, er det altid en god idé at undersøge, hvorvidt virksomheden, man skal handle med, har et godt ry, og det gælder også for forhandlere af vinduer.

Derfor anbefaler vi, at du læser anmeldelser af virksomheder, du overvejer at handle med, på Trustpilot, Facebook og Google My Business. Hvis virksomhederne sables ned, bør du naturligvis holde dig langt væk.