Tjekliste Til Når Du Skal Købe Nye Vinduer

Skrevet d. 05. October 2018
Jumpstory

Står du og skal købe nye vinduer, så brug vores tjekliste inden købet. Gør du dette, lover vi dig, at du kommer til at gøre en god handel.

For ikke-fagfolk kan det være en jungle, når man skal ud og købe nye vinduer. Man har ingen anelse om, hvad der er godt og skidt, og hvad man skal kigge efter.

Hvis du kan spejle dig i ovenstående, er denne her artikel din redning. Vi giver dig nemlig en letforståelig tjekliste over, hvad du skal holde øje med, når du investerer i nye vinduer, hvis du ikke vil tages ved næsen.  

Hold øje med CE-mærkning

Siden 2018 har det været lovpligtigt, at alle vinduer, der sælges i Danmark, skal være CE-mærket. Desværre er det ikke alle, som overholder loven. Derfor anbefaler vi, at du tjekker, om virksomheden, du påtænker at købe dine vinduer hos, kan fremvise gyldige CE-deklarationer. Tilmed skal der være tilgængelige ydeevnedeklarationer for alle vinduer.

Når et produkt er CE-mærket, betyder det, at producenten er forpligtet til at overholde en række krav til sundhed, miljø og sikkerhed.

Vær opmærksom på disse forhold, hvad angår energimærkning

Vi anbefaler, at du køber vinduer med energimærkning, da du dermed er forsikret om, at vinduerne er korrekt energi-testede. Energimærkning er et certifikat, som er baseret på en aftale imellem Vinduesindustrien og Energistyrelsen.

De firmaer, der tilbyder energimærkede vinduer, er løbende underlagt kontrol, og de skal kunne fremvise, at et vinduessystems energidata er beregnet, afprøvet og verificeret af et uvildigt organ.

Disse forhold siger noget om kvaliteten

Der er lidt forskelligt, hvordan man tjekker kvaliteten af vinduer; det afhænger nemlig lidt af, hvilken type vinduer man køber. Hvis du køber trævinduer, skal du sikre dig, at der brugt kvalitetstræ til produktionen.

Det gør du blandt andet ved at sikre dig, at kerneandelen i træet er så høj som mulig, da kerneandelen er afgørende for træets styrke til at modstå vind og vejr de næste mange år.

Hvis det er plastvinduer, du er på udkig efter, er det naturligvis nogle andre ting, der er centrale for kvaliteten af vinduerne, og det er faktisk ikke så ligetil at afsløre, hvorvidt kvaliteten af plastvinduer er gode eller ej. Derfor anbefaler vi, at du tjekker virksomhedens ry.  

Har virksomheden et godt ry?

Uanset hvad man skal investere i, er det altid en god idé at undersøge, hvorvidt virksomheden, man skal handle med, har et godt ry, og det gælder også for forhandlere af vinduer.

Derfor anbefaler vi, at du læser anmeldelser af virksomheder, du overvejer at handle med, på Trustpilot, Facebook og Google My Business. Hvis virksomhederne sables ned, bør du naturligvis holde dig langt væk.  

Nogle gange kan løbeturen godt virke lidt uoverskuelig, derfor kan en energidrik virkelig gøre underværker, både før og efter. Men der er selvfølgelig rigtig ma…
Læs mere
Hvis man har sat sig et mål om at man vil løbe et halvmarathon, så er det nok de færreste der kan gennemføre at løbe 21,5km i streg, uden at have trænet op til…
Læs mere
Alle os, der elsker at løbe, kender til vigtigheden af at have en ordentlig playliste, der hjælper os med at holde motivationen og tempoet under en løbetur. Hvi…
Læs mere
En af vores skribenter var til DM i racketlon. Det er en fremragende måde at blive fit på og til at supplere sin løbetræning. Læs om racketlon her! Her er der …
Læs mere
Kan man både være den hurtigste til at løbe 5, 10 og 42 kilometer? Svaret er JA! Emil Zatopek er en legende når det kommer til løb. Ved du ikke, hvem han er? Så…
Læs mere
Hårdheden af et ultraløb bliver ikke kun vurderet ud fra længden. Skiftende vejrforhold, altitude og selvfølgelig farten har meget at skulle have sagt. Det er m…
Læs mere
Hos FitNRun bliver vi mere og mere bidt af Ultraløb og bøger der handler om dette. Vi har skrevet en kort anmeldelse om bogen Eat & Run. Anmeldelse og anbefali…
Læs mere