Tre svar på tre hyppigt stillede spørgsmål om træning

I denne artikel kommer vi dig måske i forkøbet og besvarer spørgsmål, du ikke har stillet endnu. Vi besvarer nemlig tre hyppigt stillede spørgsmål om træning.

Træning og sundhed er bredt appellerende emner. Mange går op i begge dele, og der bliver derfor stillet en masse spørgsmål inden om både træning og sundhed. Herunder besvarer vi tre af de spørgsmål, der stilles hyppigst omkring træning.

Bliver jeg tynd af at lave maveøvelser?

Man kan ikke punktslanke sig, da det ikke kan lade sig gøre at fokusere træning af et bestemt område og mindske områdets fedtlag. Dog kan din mave sagtens blive synligt mindre ved korrekt træning af mavens muskulatur.

Hvis den inderste del af mavens muskulatur ikke er optrænet helt korrekt, så kan ens muskler ikke holde bugindholdet inde, hvilket vil få maven til at se stor ud.

Ovenstående betyder, at man kan gøre ens taljemål adskillige centimeter mindre, hvis man laver de rette øvelser.

Hvordan øger jeg min forbrænding?

Ens stofskifte kan opdeles i to forskellige stofskifter, nemlig basalstofskiftet og energistofskiftet. Basalstofskiftet er den mængde energi, som skal bruges for at holde kroppen i live, når man ligger stille. Energistofskiftet er den mængde energi, der skal bruges til bevægelse.

Det er meget svært at øge sit basalstofskifte; det kan dog øges ved at øge ens muskelmasse og ved at spise grove madvarer.

Ens energistofskifte er til gengæld væsentlig lettere at øge. Det sker, når man begynder at bevæge sig en hel masse og dyrke motion regelmæssigt.

Jeg dyrker motion en gang om ugen - er det nok?

Al motion tæller i det samlede regnskab. Derfor er ti minutter hist og pist bedre, end hvis du slet ikke rørte dig. Vil du forbedre din, er det dog nødvendigt, at du belaster kroppen regelmæssigt og længere tid end blot ti minutter ad gangen.

Det anbefales, at et menneske går minimum 10.000 skridt om dagen, og det er desværre de færreste, som kommer op på det antal. Vi anbefaler, at du lader bilen stå, hver gang det er muligt, så du kommer så tæt på de 10.000 som muligt.

Hvis du kan kombinere en masse daglige skridt med træning 2-3 gange om ugen i et fitnesscenter, burde du have gode chancer for at få en flot figur og et godt helbred.