5 Tips Til At Løbe I Varmt Vejr

Skrevet d. 05. July 2019
Jumpstory

Sommeren er for alvor begyndt at melde sin ankomst, hvilket betyder, at alle os, der elsker at løbetræne, kommer til at løbe under lidt hårdere forhold end vi er vant til, nemlig varme temperaturer.

Selvom det naturligvis er pragtfuldt med noget sommervejr, så giver det også nogle udfordringer, man som løber skal tage højde for. i den anledning får du her vores fem bedste tips til at løbetræne i varmt vejr.

Kend din grænse

Så snart vi kommer over de 27-28 grader, så vil de fleste løbere føle, at det er ekstra udfordrende og ubehageligt at løbetræne. Dog er det meget individuelt, hvor meget man kan holde til i varmen, og hvor varmt det kan blive før man ikke længere er komfortabel med at løbe længere.

Derfor er det utroligt vigtigt at prøve sig selv stille og roligt af, før man tager en times løbetur i 30 graders varme. Prøv dig stille og rolig fremt, hvis det er meget varmt. Husk også at tage højde for luftfugtigheden, der også har stor indvirkning på din evne til at løbetræne.

Drik masser af vand inden

For at give dig selv de optimale betingelser for at løbe i varme forhold, så er det vigtigt, at du er godt hydreret inden du løber. Hvis du først begynder at drikke væske når du begynder at svede, er din krop allerede begyndt at tabe væske, hvilket gør det meget svært at holde sig hydreret.

Du skal altså starte hver træning med at drikke masser af vand, allerede inden du påbegynder selve løbetræningen.

Tag det rigtige tøj på

Selvom det naturligvis giver sig selv, at man ikke skal have meget mere end et par shorts en let t-shirt på, når man løber i meget høje temperaturer, så er det også andre ting, der kan gøre den varme løbetur en helt del mere komfortabel.

Dette kunne for eksempel være, at man vælger noget tøj, der er produceret i lette og vandafvisende materialer, samt i lyse farver, der ikke tiltrækker solen. Ligeledes er det en god ide at investere i et svedbånd. Man sveder nemlig ekstra meget i det varme vejr, hvilket kan betyde at du kommer til at tørre en del sved væk fra øjnene. Til dette formål er et svedbånd ideelt.

Juster dine forventninger

Det forholder sig desværre sådan, at høje temperaturer medfører langsommere løb. Sådan er det nu engang bare, om man vil det eller ej. Derfor skal man også gøre det klar med sig selv, at det nok ikke er i 30 grader man slår sin rekord.

Ligeledes skal du passe på med at forcere tider, der er på niveau med dem, du løber i normale temperaturer. Du risikerer blot at presse dig selv så hårdt, at du enten gør død eller kommer til skade.

Kend symptomerne på hedeslag

Det er vigtigt at passe på sig selv, især i varmt vejr! Derfor skal du være i stand til at identificere de tidlige tegn på eksempelvis hedeslag og andre kritiske tilstande, der kan komme af motion i ekstreme forhold.

Oplever du ting som overdrevne mængde af sved, kvalme, svimmelhed eller forvirring, bør du stoppe med det samme! Det bedste du kan gøre for dig selv i dette tilfælde er at komme ned og sidde i skyggen, samt få indtaget rigelige mængder af vand. Det vigtigste er bare, at du får pulsen og kropstemperaturen ned, samtidig med at du bliver dehydreret.

Tak Til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring tilbyder blandt andet erhvervsrengøring.

Selvom langt de fleste ikke ligefrem behøver yderligere incitament til at drikke kaffe, så kan du nu undskylde dit kaffeforbrug med, at det hjælper din løbetræn…
Læs mere
Ideen om at tage en løbetur på stranden er en idyllisk tanke. Man vågner op ved solopgang, løber et par kilometer op og ned af kysten i bar overkrop, og derefte…
Læs mere
Langt de fleste, både løbere og ikke løbere, har hørt om den tilstand, der bliver kaldt “runners high”. Dette er en form for euforisk tilstand, som man får efte…
Læs mere
Inspiration har mange kilder, og en af inspirationskilderne til løb kan være løbeapps. I denne artikel præsenterer vi dig for 3 forskellige apps, der kan få dig…
Læs mere
Løbere bruger deres sko mere end noget andet udstyr, hvilket derfor naturligvis medfører, at det også er det stykke udstyr, der bliver slidt først. Men hvornår …
Læs mere
Vi har lige skrevet en artikel om: Hvad er OCR også kaldet Obstacle Course Racing. OCR er det samme som et forhindringsløb, og det er en voksende sportsgren her…
Læs mere
De bedste løbere er ofte ikke kun gode til at løbe, men er generelt gode atleter. Vil du både blive fit og en god løber, eller trænger du til flere udfordringer…
Læs mere