5 Tips Til At Løbe I Varmt Vejr

Skrevet d. 05. July 2019
Jumpstory

Sommeren er for alvor begyndt at melde sin ankomst, hvilket betyder, at alle os, der elsker at løbetræne, kommer til at løbe under lidt hårdere forhold end vi er vant til, nemlig varme temperaturer.

Selvom det naturligvis er pragtfuldt med noget sommervejr, så giver det også nogle udfordringer, man som løber skal tage højde for. i den anledning får du her vores fem bedste tips til at løbetræne i varmt vejr.

Kend din grænse

Så snart vi kommer over de 27-28 grader, så vil de fleste løbere føle, at det er ekstra udfordrende og ubehageligt at løbetræne. Dog er det meget individuelt, hvor meget man kan holde til i varmen, og hvor varmt det kan blive før man ikke længere er komfortabel med at løbe længere.

Derfor er det utroligt vigtigt at prøve sig selv stille og roligt af, før man tager en times løbetur i 30 graders varme. Prøv dig stille og rolig fremt, hvis det er meget varmt. Husk også at tage højde for luftfugtigheden, der også har stor indvirkning på din evne til at løbetræne.

Drik masser af vand inden

For at give dig selv de optimale betingelser for at løbe i varme forhold, så er det vigtigt, at du er godt hydreret inden du løber. Hvis du først begynder at drikke væske når du begynder at svede, er din krop allerede begyndt at tabe væske, hvilket gør det meget svært at holde sig hydreret.

Du skal altså starte hver træning med at drikke masser af vand, allerede inden du påbegynder selve løbetræningen.

Tag det rigtige tøj på

Selvom det naturligvis giver sig selv, at man ikke skal have meget mere end et par shorts en let t-shirt på, når man løber i meget høje temperaturer, så er det også andre ting, der kan gøre den varme løbetur en helt del mere komfortabel.

Dette kunne for eksempel være, at man vælger noget tøj, der er produceret i lette og vandafvisende materialer, samt i lyse farver, der ikke tiltrækker solen. Ligeledes er det en god ide at investere i et svedbånd. Man sveder nemlig ekstra meget i det varme vejr, hvilket kan betyde at du kommer til at tørre en del sved væk fra øjnene. Til dette formål er et svedbånd ideelt.

Juster dine forventninger

Det forholder sig desværre sådan, at høje temperaturer medfører langsommere løb. Sådan er det nu engang bare, om man vil det eller ej. Derfor skal man også gøre det klar med sig selv, at det nok ikke er i 30 grader man slår sin rekord.

Ligeledes skal du passe på med at forcere tider, der er på niveau med dem, du løber i normale temperaturer. Du risikerer blot at presse dig selv så hårdt, at du enten gør død eller kommer til skade.

Kend symptomerne på hedeslag

Det er vigtigt at passe på sig selv, især i varmt vejr! Derfor skal du være i stand til at identificere de tidlige tegn på eksempelvis hedeslag og andre kritiske tilstande, der kan komme af motion i ekstreme forhold.

Oplever du ting som overdrevne mængde af sved, kvalme, svimmelhed eller forvirring, bør du stoppe med det samme! Det bedste du kan gøre for dig selv i dette tilfælde er at komme ned og sidde i skyggen, samt få indtaget rigelige mængder af vand. Det vigtigste er bare, at du får pulsen og kropstemperaturen ned, samtidig med at du bliver dehydreret.

Tak Til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring tilbyder blandt andet erhvervsrengøring.

Opvarmning, distance, km/t og meget andet. Selvom løb kan virke ret simpelt, så er disciplinen fuld af en lang række fagudtryk og begreber, som ligger ud over d…
Læs mere
Marathonløb er blevet en  af de mest populære løbedistancer over de seneste par år. Løbedistancen indgår blandt andet også i en Ironman, men hvorfor løber …
Læs mere
Hårdheden af et ultraløb kommer ikke kun an på distancen. Vind, vejr, samt den hastighed du lægger for dagen er afgørende for, hvor hårdt et løb er. Death Valle…
Læs mere
Mange kender nok de velkendte vandrestave som mange bruger til gåture, men kan de også bruges effektivt til løb? Netop dette giver vi dig svar på i dette indlæ…
Læs mere
Langt de fleste af os har et ønske om at leve mere miljøvenligt, både for klimaets, vores og børnenes skyld. Der er rigtig mange ting, man kan gøre. En af dem e…
Læs mere
Der er mange der undrer sig over, hvor navnet Maraton egentlig kommer fra. Der er faktisk en sjov historie både til navnet og til distancen, der er blevet ændre…
Læs mere
Selvom langt de fleste ikke ligefrem behøver yderligere incitament til at drikke kaffe, så kan du nu undskylde dit kaffeforbrug med, at det hjælper din løbetræn…
Læs mere