Drik Kaffe -Løb Længere

Skrevet d. 03. December 2019
Canva


Selvom langt de fleste ikke ligefrem behøver yderligere incitament til at drikke kaffe, så kan du nu undskylde dit kaffeforbrug med, at det hjælper din løbetræning.

Kaffe hjælper dig altså ikke kun med at vågne. Kaffe kan også aktivt forbedre din løbetræning. Men hvordan?

  • Du bliver mere frisk

For det første indeholder kaffe koffein. Masser af det. Det er koffeinen, der gør dig frisk, vågen, og mere fokuseret. Når du er frisk og oplagt, er det alt andet lige nemmere at gennemføre en hård løbetræning.

  • Kaffe modvirker ømhed

Kaffe modvirker også muskelømhed. De fleste kender følelsen af at have mere end almindeligt ømme ben efter en hård træning, og det er aldrig rart!

Et studie har påvist, at 2 kopper kaffe kan reducere den smerte, du mærker i forbindelse med ømme muskler.

Har du ømme ben? Så drik to kopper dejlig varm kaffe!

  • Koffein forbrænder fedt

At have en lav fedtprocent gør det en del nemmere at præstere et godt løb, end et par kilo for meget på sidebenene gør. Skulle du have et par ekstra kilo her og der, kan du med fordel skrue op for dit kaffeindtag.

Koffeinen stimulerer dit stofskifte til at forbrænde flere kalorier. Selvom det ikke er voldsomt meget ekstra du forbrænder, vil det alligevel gøre en forskel på længere sigt.

  • Kaffe Forbedrer din restituionen

Kaffe kan også hjælpe din krop til at restituere hurtigere og bedre! Hvis du drikker en stor kop kaffe inden træning, kan koffeinen booste din krops anti-inflammatoriske system, der hjælper dine muskler til at restituere hurtigere.

  • Kaffe giver større motivation

Kaffe kan hjælpe din motivation under træningen. Et studie har vist, at man ved indtagning af kaffe inden træning kan opleve en langt større motivation under træningen.

På den måde, kan kaffe altså hjælpe dig til at finde motivationen til at give træningen en ekstra skalle. Så hvis du gerne vil slå din personlige rekord, bør du overveje at drikke en stærk kop kaffe inden du løber afsted.

  • Undgå toilet-tanker

Det er intet værre, end at være godt i gang med en løbetur, og pludselig begynde at mærke en snurren i maven. Vi har alle sammen været der!

Hvis du vil være sikker på at undgå dette, kan en kop kaffe også være behjælpelig der. Hvis du gerne vil besøge det lille hus inden din løbetur, skal du blot drikke kaffe, og derefter vil naturen gå sin gang.

Tak til ProRengøring
Tak til ProRengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. ProRengøring er et af landets førende leverandørere af rengøring.

Opvarmning, distance, km/t og meget andet. Selvom løb kan virke ret simpelt, så er disciplinen fuld af en lang række fagudtryk og begreber, som ligger ud over d…
Læs mere
Marathonløb er blevet en  af de mest populære løbedistancer over de seneste par år. Løbedistancen indgår blandt andet også i en Ironman, men hvorfor løber …
Læs mere
Hårdheden af et ultraløb kommer ikke kun an på distancen. Vind, vejr, samt den hastighed du lægger for dagen er afgørende for, hvor hårdt et løb er. Death Valle…
Læs mere
Mange kender nok de velkendte vandrestave som mange bruger til gåture, men kan de også bruges effektivt til løb? Netop dette giver vi dig svar på i dette indlæ…
Læs mere
Langt de fleste af os har et ønske om at leve mere miljøvenligt, både for klimaets, vores og børnenes skyld. Der er rigtig mange ting, man kan gøre. En af dem e…
Læs mere
Der er mange der undrer sig over, hvor navnet Maraton egentlig kommer fra. Der er faktisk en sjov historie både til navnet og til distancen, der er blevet ændre…
Læs mere
Ideen om at tage en løbetur på stranden er en idyllisk tanke. Man vågner op ved solopgang, løber et par kilometer op og ned af kysten i bar overkrop, og derefte…
Læs mere