BMI tallene er blevet justeret

BMI står for Body Mass Index, eller kropsmasseindeks og giver dig et tal baseret på din højde og vægt.

I gamle dage blev du opdelt i 4 kategorier efter dit BMI resultat. Undervægtig, Sund vægt, Overvægtig og Meget overvægtig.

Men World Health Organization har anbefalet en ny og mere nuanceret kategori-indeling af tallene og går nu gennem Alvorlig undervægtig, Moderat undervægtig, Mild undervægtig, Normal vægt, Let overvægtig, Fedme klasse 1, Fedme klasse 2, Fedme klasse 3.

OBS: BMI er blot en guide og siger intet om din sundhed

Som voksen kan du sagtens tage en del på i vægt gennem et liv med meget træning, og derfor er BMI generelt bedst og faktisk rigtig god, til at måle ved Børn og ikke lige så god ved voksne.

En Mand på 1,80 på 90 kg kan godt være meget sundere end en på 80 kg. Ligeledes kan en mand på 90 kg sagtens have en lavere fedtprocent, bedre helbred og kondition end en på 80 kg.

Prøv en BMI Beregner online her.

Hvilke ting kan du kigge på, når du træner meget?

  • VO2-optag: eller ilt-optag. Kaldes også VO2-max og står for den maksimale volumen oxygen du kan optage.
  • Fedt procent: et simpelt tal der angiver den totale procent af din vægt som er fedt - Det kan være svært at få det præcise tal uden en Dexa-skanner. I danmark koster en dexa skanning flere tusinde kroner. Flere fitness-centre har en Tabita-vægt som kan vise et tal, hvor præcist det er, kan være svært at vide. Den virker ved at måle modstand gennem kroppen