Derfor Behøver Du Ikke Gå 10.000 Skridt Hver Dag

Skrevet d. 09. April 2019
Canva

Du har formentlig hørt før, at man skal bevæge sig så meget, at man når 10.000 skridt hver dag. 10.000 skridt svarer cirka til 8 kilometer, hvilket kan variere en smule alt efter, hvor stor skridt man tager.

Dette skal du vide om de magiske 10.00 skridt, hvorfor man altid nævner netop dét tal, og hvorfor det muligvis ikke er det optimale for dig.

Hvorfor lige 10.000?

Tallet 10.000 kommer hverken fra grundige videnskabelige undersøgelser, erfarne personlige trænere, eller en tredje fagperson. Det stammer faktisk fra noget så banalt, som en Japansk reklame for en skridttæller i 1960’erne.

Siden dengang har utallige virksomheder og organisationer taget tallet til sig, og det er efterhånden blevet ophævet til noget, der ligner motionens hellige gral.

Det er altså bare et tal, der dybest set bunder i, at man ville sælge flere skridttællere. Det er altså ikke den perfekte mængde motion for alle. Derfor skal man være skeptisk over for dette tal, og have sine forbehold.

Derfor er det ikke nødvendigvis det rette tal for dig

Hvis du er i dårlig fysisk forfatning, og netop er påbegyndt en livsstil med mere motion, så er du muligvis ikke i stand til at gå de 10.000 skridt hver dag. Det kan endda ende med at give bagslag, fordi du konstant oplever nederlag, når du ikke lige når de 10.000 skridt.

Herudover bliver det altså ikke registreret, hvis du svømmer eller cykler. Din skridttæller kan altså give et misvisende billede af dit daglige aktivitetsniveau. Herudover er der mange, der ikke vil føle sig tilfredsstillede af 10.000 skridt. Dette kan eksempelvis skyldes, at man går 10.000 skridt på arbejdet, hvilket gør, at det ikke vil være en udfordring for dig.

Det er altså meget individuelt, hvor mange skridt, den enkelte har brug for.

Sådan bør du måle dit aktivitetsniveau

De fleste eksperter er enige om, at det er langt mere retvisende at måle sit aktivitetsniveau ved at måle tiden, i stedet for distancen. Du bør derfor gå væk fra den tankegang, der siger, at du skal gå 10.000 skridt hver dag.

I stedet bør du begynde at sætte tidsmæssige mål. Du kan fx sætte som mål, at du vil motionere minimum halvanden time hver dag. Så kan du også bedre selv variere i din motion.

Den ene dag kan du eksempelvis gå en time og cykle en halv time, svømme i halvanden time en anden dag osv. Mulighederne er mange, når det er tiden, der er vigtig, og ikke en bestemt antal af skridt.

Herudover er det naturligvis også vigtigt at indtage en sund og varieret kost, der indeholder store mængder grøntsager, sunde fibre, sunde fedtstoffer osv.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe kontorartikler.

Opvarmning, distance, km/t og meget andet. Selvom løb kan virke ret simpelt, så er disciplinen fuld af en lang række fagudtryk og begreber, som ligger ud over d…
Læs mere
Marathonløb er blevet en  af de mest populære løbedistancer over de seneste par år. Løbedistancen indgår blandt andet også i en Ironman, men hvorfor løber …
Læs mere
Hårdheden af et ultraløb kommer ikke kun an på distancen. Vind, vejr, samt den hastighed du lægger for dagen er afgørende for, hvor hårdt et løb er. Death Valle…
Læs mere
Mange kender nok de velkendte vandrestave som mange bruger til gåture, men kan de også bruges effektivt til løb? Netop dette giver vi dig svar på i dette indlæ…
Læs mere
Langt de fleste af os har et ønske om at leve mere miljøvenligt, både for klimaets, vores og børnenes skyld. Der er rigtig mange ting, man kan gøre. En af dem e…
Læs mere
Der er mange der undrer sig over, hvor navnet Maraton egentlig kommer fra. Der er faktisk en sjov historie både til navnet og til distancen, der er blevet ændre…
Læs mere
Selvom langt de fleste ikke ligefrem behøver yderligere incitament til at drikke kaffe, så kan du nu undskylde dit kaffeforbrug med, at det hjælper din løbetræn…
Læs mere