Dette skal du ALDRIG sige til en løber

Billede: Pexels

Der er bare nogle ting, man som løbeentusiast ikke gider høre på. Man skal som løber lægge øre til en masse meninger og fordomme fra ikke-løbere, der ikke forstår, hvorfor man gider bruge både tid og kræfter på at tilbagelægge utallige kilometers asfalt, hver uge eller måned.

Vi har i den anledning samlet 8 sætninger, som ingen løbere gider høre på, men som vi ikke kan undgå at skulle udholde. Det er næsten hårdere end at løbe et marathon.

1. “Det er SÅ kedeligt at løbe”

Der er ufatteligt mange ting, der er kedelige, hvis du gør dem kedelige. Det er heller ikke ligefrem en fest at køre bil eller tage en elevator. Det handler om, hvad man gør det til. Musik, podcasts og radio kan ændre hele oplevelsen!

2. “Slider du ikke dine knæ?”

Jo, det risikerer man at gøre. Ligesom man risikerer at slide andre kropsdele ved andre motionsformer, men det er stadig markant sundere end ikke at lave noget overhovedet.

3. “Det er for hårdt at løbe”

Der er jo ingen, der forventer, at enhver kan rejse sig op fra sofaen, og løbe et marathon. Løb kræver, ligesom alt andet sport, optræning. Man behøver ikke engang at starte med løb, man kan sagtens ligge ud med lange og raske gåture.

4. “Løber du også når det regner?”

Ja, det kan faktisk være helt rart. Udover at det føles mere dramatisk, kan det også være dejligt nedkølende.

5. “Jeg ville gerne løbe, men jeg har hverken tid, energi eller motivation til det.”

Så vil du det nok ikke så meget som du går og tror. Det kræver meget lidt tid at starte på løbetræning. Ligeledes er energien kun en mangelvare i starten. Du får mere energi ved at bruge energi.

6. “Jeg vil hellere sove længe”

Ja, men det ene behøver ikke ligefrem at udelukke det andet. Det er netop det, der er noget af det bedste ved at løbe, du kan gøre lige når det passer dig!

7. “Hvor mange marathons har du løbet?”

Det er altså ikke alle løbere, der stræber efter at løbe et eller flere marathons. Det kræver langt mere tid, forberedelse og træning end man lige regner med.

8. “Hvad træner du til?”

Fysisk og psykisk velvære? Flere leveår? Mere overskud og energi? Mange forstår ikke, at der er utallige fordele ved at løbetræne, og at man sagtens kan bruge tid og energi på det uden at have en decideret endedestination.

Tak til Cbdguide.dk
Tak til Cbdguide.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Du kan læse meget mere om siden på cbdguide.dk