Hvad gør man med sit gamle løbeudstyr?

Billede: Pexels

Løbere er meget forskellige angående mængden og brug af deres udstyr. Nogle skifter ofte deres udstyr, selvom det gamle ikke decideret fejler noget eller er slidt op. Andre holder det simpelt, og løber i de samme sko, indtil de har udtjent deres værnepligt.

Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet, og vores intention med denne artikel er ikke at belemre dig med nogen form for moralprædiken.

Derimod vil vi give dig nogle råd til, hvordan du bedst muligt kan få noget nytte ud af dit aflagte udstyr.

  • Giv dine sko væk

Der findes adskillige organisationer og genbrugsbutikker, der med glæde vil tage imod dine aflagte sko. Dette forudsætter selvfølgelig, at skoene blot er udsat for almindeligt slitage, og ikke er decideret i stykker.

På denne måde kan du både glæde andre og gavne miljøet.

  • Sælg dit udstyr

Dette henvender sig mest til udstyr, der ikke bliver slidt i samme grad som eksempelvis sko.

Dette kunne for eksempel være et sportsur, der fungerer ganske fint.

Sider som DBA og diverse Facebook-grupper er perfekte til dette formål. Du får både tjent nogle penge, samtidig med, at andre får glæde i form af billigt udstyr.

  • Støt lokale foreninger

Mange lokale sportsklubber- og foreninger vil have stor gavn af dit aflagte sportstøj. De fleste foreninger er drevet af frivillige, og ikke alle har et stort rådighedsbeløb til at købe udstyr, tøj og sko til at dyrke sport.

  • Genbrug

Det værste man kan gøre med sit gamle tøj er at smide det ud! Der vil næsten altid være nogen andre, der kan bruge det, hvis ikke, er det vigtigt at få genbrugt materialerne.

Derfor bør du aldrig smide det i skraldespanden, men derimod samle det i en pose, og smide det i en genbrugscontainer, der er opstillet utallige steder rundt omkring i landet.

Vi håber, du er blevet inspireret til at få ryddet op i din sports-garderobe. Det er simpelthen en win-win situation. Du slipper for at dit gamle udstyr bare ligger og roder, samtidig med, at du får mulighed for at glæde andre.