4 Tips Til At Vælge Et Headsæt

Skrevet d. 13. February 2019
Pixabay

Løbeture kan byde på alt fra storbylarm til fuglesang, afhængig af hvor i landet du finder dine løbesko frem og løber. Fælles er dog, at det er de færreste løbere, der bemærker det, da musikken tit pumper i ørene, når der skal fart i benene.

Vælger du det forkerte headsæt, så kan løbeturen gå fra en fornøjelse til et løbende irritationsmoment - og det er næppe meningen med en løbetur. Men hvad skal man tænke over, når man vælger et headsæt til løbeturen?

Vælg høretelefoner efter brugssituationen

Der er forskel på, om du skal sidde i bussen og høre musik fra din telefon, eller om du skal bevæge dig hurtigt i ujævnte terræn. Derfor skal du vælge et headsæt, der er beregnet til, at du er i bevægelse.

Vælger du sportshøretelefoner, får du høretelefoner, der er beregnet til løb. Det giver dig en bedre musikoplevelse under løbeturen, da de er designet og udviklet til, at de ikke skal falde ud af dine øre eller falde ned i dine øjne undervejs.

Med eller uden ledning

Afhængig af hvordan dine høretelefoner kommer fra din telefon eller musikafspiller, kan du opleve, at ledningen driller dig, især hvis den hænger løst udenpå tøjet. Får ledningen lov til at flagre alt for meget, kan det nemt ende med, at du får hevet høretelefonerne ud af ørene på dig selv.

Bliver det et problem for dig, skal du overveje, om dine høretelefoner skal være trådløse eller ej. Du kan efterhånden få en del bluetoothhøretelefoner - også indenfor sportshøretelefoner, der kan være med til at give dig en bedre musikoplevelse på løbeturen. Flere af dem kan endda findes til langt under 500 kr.

Løbetiden

Her drejer det sig ikke om, hvor længe du kan løbe. Og dog… Du ved sikkert selv bedst, hvor længe du løber, det er ikke den eneste løbetid, så du skal være opmærksom på, hvis du vælger et bluetoothheadsæt.

Dit headsæts brugstid spiller også ind her. Især hvis du ikke får det opladet hver dag. Batteritiden varierer meget. Du kan risikere, at en opladning kan holde mellem to og 11 timer, afhængig af hvilken model du vælger. Typisk vil du opleve den laveste batteritid hos de billigste modeller.

Lydoplevelsen spiller ind

Selvom du ikke skal løbe rundt med et stort stereoanlæg på skuldrene, så vil du sikkert godt have en god lydoplevelse alligevel, når du skal ud og løbe. Her er det ikke kun decibel, der tæller.

Hvis du ikke har mulighed for at prøve de mange forskellige varianter af sportshøretelefoner, så er det anbefalelsesværdigt at læse anmeldelser og produktbeskrivelser af dem, idet det kan give dig et indtryk af brugsoplevelsen af dem.

Tak til AvXperten

Der skal lyde et stort tak til AvXperten for deres hjælp i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. AvXperten er en webshop, der forhandler opladere, kabler, gadgets og computertilbehør.

El-løbehjul er blevet mere og mere populære i Danmark og mange andre lande gennem de seneste år. Her er el-løbehjulene især blevet populære som transportmidler …
Læs mere
Løbeknæ er for mange desværre en fast del af det at være løber - især i opstarten eller efter længere pauser. Du kan dog heldigvis gøre mange ting for at undgå …
Læs mere
Det sner, regner, fryser, er mørkt, for varmt eller noget helt femte, der gør, at du ikke lige er i humør til at hoppe i løbetøjet og tilbagelægge x antal kilom…
Læs mere
Løbebånd er noget, der for alvor deler vandende. Mange hader den, nogle elsker den, men helt sikkert er det, at de er kommet for at blive. Fordelene ved løbebån…
Læs mere
I denne artikel kan du lære, hvad og hvornår du bør spise inden og efter en løbetur. Vi har vist alle sammen prøvet at spise en chokoladebar eller noget andet,…
Læs mere
For meget af det gode, eller alt med måde? Der er mange måder at håndtere sit indtag af væske på, og det er der især fokus på fra atleter og løbere. Hvordan p…
Læs mere
Ja, det fleste vil nok mene, at den bedste træning til at blive en bedre løber er at løbe. Men ligesom du kan blive en bedre løber ved at styrketræne, svømme el…
Læs mere