5 Fakta Om Løbebåndet

Skrevet d. 14. December 2019
Jumpstory

Løbebånd er noget, der for alvor deler vandende. Mange hader den, nogle elsker den, men helt sikkert er det, at de er kommet for at blive. Fordelene ved løbebåndet er dog helt klare. Du får motionen og træningen af at løbe, uden at skulle bevæge dig ud i dårligt vejr, solskin eller andet, der ikke lige er din kop te. Smart, ikke?

For at “hylde” løbebåndet, så har vi samlet syv sjove fakta om løbebåndet. God fornøjelse.

1. Løbebånd blev oprindeligt brugt til manuelt, hårdt arbejde

Løbebåndet blev angiveligt først brugt af romerne tilbage for 2000 år siden, hvor de blev til at løfte og trække ting, lidt ligesom en moderne kran. Dengang gik adskillige mænd bare på noget, der mest af alt minder om et hamsterhjul.

2. Det første motordrevne løbebånd blev lavet i 1952

Det første motordrevne løbebånd blev opfundet tilbage i 1952, hvor to læger ville bruge den til at måle menneskers fysiske formåen i forhold til kondition og udholdenhed.

3. Der findes løbebånd med sæder

Der findes en speciel type løbebånd, der har monteret sæder. Disse bruges ikke til decideret motion og konditræning, men derimod genoptræning af patienter, der af den ene eller anden grund har mistet evnen til at gå.

I dette tilfælde kan et løbebånd med sæde hjælpe med at simulere følelsen og bevægelsen af gang.

4. Der findes stadig løbebånd uden motor

Du har måske allerede set dem, måske har du ikke, altså de løbebånd, der ikke er udstyret med en motor. Disse bliver oftest brugt i lidt mere hardcore træningsmiljøer, eksempelvis crossfit centre, hvor der lægges stor vægt på at kroppen skal arbejde, ikke maskinerne.

Disse kan, alt efter modellen, både være markant hårdere og farligere at benytte. Dette er også grunden til, at de ikke er så udbredte. De kræver, at man er i god fysisk form, har en god koordination og lignende.

5. Din hund kan bruge den

Der findes også løbebånd, der er lavet til hunde. De er dog designet en smule anderledes end menneskers, hvor den største forskel er, at de ikke umiddelbart kan falde af dem. De bruges primært af dyrlæger, der skal genoptræne eller undersøge en hund.

Tak til CarSound
Afslutningvis vil vi gerne sende et stort tak til CarSound, som via støtte har gjort denne artikel mulig. CarSound Bilstereo sikre dig bedre lyd når du kører bil.

El-løbehjul er blevet mere og mere populære i Danmark og mange andre lande gennem de seneste år. Her er el-løbehjulene især blevet populære som transportmidler …
Læs mere
Løbeknæ er for mange desværre en fast del af det at være løber - især i opstarten eller efter længere pauser. Du kan dog heldigvis gøre mange ting for at undgå …
Læs mere
Det sner, regner, fryser, er mørkt, for varmt eller noget helt femte, der gør, at du ikke lige er i humør til at hoppe i løbetøjet og tilbagelægge x antal kilom…
Læs mere
I denne artikel kan du lære, hvad og hvornår du bør spise inden og efter en løbetur. Vi har vist alle sammen prøvet at spise en chokoladebar eller noget andet,…
Læs mere
For meget af det gode, eller alt med måde? Der er mange måder at håndtere sit indtag af væske på, og det er der især fokus på fra atleter og løbere. Hvordan p…
Læs mere
Ja, det fleste vil nok mene, at den bedste træning til at blive en bedre løber er at løbe. Men ligesom du kan blive en bedre løber ved at styrketræne, svømme el…
Læs mere
Vidste du, at tung styrketræning med bare få gentagelser øger styrken i din muskler og forebygger skader samt forbedrer din løbeøkonomi, og endda uden at forøge…
Læs mere