5 Fakta om løbebåndet

Løbebånd er noget, der for alvor deler vandende. Mange hader den, nogle elsker den, men helt sikkert er det, at de er kommet for at blive. Fordelene ved løbebåndet er dog helt klare. Du får motionen og træningen af at løbe, uden at skulle bevæge dig ud i dårligt vejr, solskin eller andet, der ikke lige er din kop te. Smart, ikke?

For at “hylde” løbebåndet, så har vi samlet syv sjove fakta om løbebåndet. God fornøjelse.

1. Løbebånd blev oprindeligt brugt til manuelt, hårdt arbejde

Løbebåndet blev angiveligt først brugt af romerne tilbage for 2000 år siden, hvor de blev til at løfte og trække ting, lidt ligesom en moderne kran. Dengang gik adskillige mænd bare på noget, der mest af alt minder om et hamsterhjul.

2. Det første motordrevne løbebånd blev lavet i 1952

Det første motordrevne løbebånd blev opfundet tilbage i 1952, hvor to læger ville bruge den til at måle menneskers fysiske formåen i forhold til kondition og udholdenhed.

3. Der findes løbebånd med sæder

Der findes en speciel type løbebånd, der har monteret sæder. Disse bruges ikke til decideret motion og konditræning, men derimod genoptræning af patienter, der af den ene eller anden grund har mistet evnen til at gå.

I dette tilfælde kan et løbebånd med sæde hjælpe med at simulere følelsen og bevægelsen af gang.

4. Der findes stadig løbebånd uden motor

Du har måske allerede set dem, måske har du ikke, altså de løbebånd, der ikke er udstyret med en motor. Disse bliver oftest brugt i lidt mere hardcore træningsmiljøer, eksempelvis crossfit centre, hvor der lægges stor vægt på at kroppen skal arbejde, ikke maskinerne.

Disse kan, alt efter modellen, både være markant hårdere og farligere at benytte. Dette er også grunden til, at de ikke er så udbredte. De kræver, at man er i god fysisk form, har en god koordination og lignende.

5. Din hund kan bruge den

Der findes også løbebånd, der er lavet til hunde. De er dog designet en smule anderledes end menneskers, hvor den største forskel er, at de ikke umiddelbart kan falde af dem. De bruges primært af dyrlæger, der skal genoptræne eller undersøge en hund.

Tak til CarSound
Afslutningvis vil vi gerne sende et stort tak til CarSound, som via støtte har gjort denne artikel mulig. CarSound Bilstereo sikre dig bedre lyd når du kører bil.