Bliv En Bedre Løber Ved At Gå

Skrevet d. 08. March 2019
Pexels

Ja, det fleste vil nok mene, at den bedste træning til at blive en bedre løber er at løbe. Men ligesom du kan blive en bedre løber ved at styrketræne, svømme eller lave andet sport, kan gåture også være et godt supplement til at gøre dig til en bedre løber.

Gå lange distancer

For mange er sport om at presse sig selv, og sågar komme ud af sin komfortzone. Rigtig gode løbere kan nærmest blive så gode, at de restituerer imens de løber. Hører du ikke til en af dem, og er helt smadret efter en 5-10 kilometers løbetur?

Så kan gåture hjælpe dig med at blive en god løber. Her tænker vi ikke på en gåtur ned til købmanden, eller en lille aften gåtur inden sengetid. Du skal ud at gå langt.

I det omskiftelige danske vejr, kan blæsevejr, regn og mørke tit sætte en stopper for motivationen når man skal afsted på en løbetur. Derudover, kan det virke som en langt større udfordring at tage ud at løbe, hvis konditionen ikke er helt hvor den skal være.

- En lang gåtur har en masse fordele.

For det første, er det ikke nær så hårdt, og man kan derfor tilbagelægge meget længere distancer når man går. Har man vænnet sig til at gå en tur på 15 km, kan det pludselig virke som en meget kortere tur, næste gang man skal ud at løbe 5 km.

Man forbrænder stadig mange kalorier imens man går, og man kan træne meget længere og mere behageligt.

Ja, det tager meget længere tid, men hvorfor have så travlt? Man kan udnytte gåturen til flere ting, end blot at bruge lang tid på at gå. Derudover, kan det også være nemmere at finde folk at være sociale med, uden at man er presset af hinandens niveau eller målsætninger.

Går man alene, er der mange fordele ved at finde en smukt rute og god natur at nyde imens. Lyt til behagelig musik, podcast eller ring til dine bekendte eller få booket din tid ved tandlægen.

Brug din træning som afslapning i stedet for at fokusere for meget på målet. Det kan du gøre ved at gå, imens tankerne kan få frit afløb.

Gå med vægt

Skal din gåtur virkelig rykke, kan man træne med vægt.

Har man været på backpacker, og gået langt med sin tunge rygsæk, ved man, at følelsen ved at smide den, kan være lige så befriende som at smide sine skistøvler.

Man styrker nogle andre muskler i kroppen, når man går med vægt, og belastningen vil føles mindre, når man skal i gang med at løbe uden. Det kan virke utrolig svært og unaturlig at løbe med vægt, hvorimod gå med en god rygsæk kan hjælpe dig med at blive en bedre løber.

Når du har vænnet dig til at gå lange ture, kan du eventuelt prøve at fylde en backpack, så den svarer til 10-15% af din samlede kropsvægt. Tag ud på den samme gåtur og du udvikler dig langsomt til en bedre løber ved at gå dig.

El-løbehjul er blevet mere og mere populære i Danmark og mange andre lande gennem de seneste år. Her er el-løbehjulene især blevet populære som transportmidler …
Læs mere
Løbeknæ er for mange desværre en fast del af det at være løber - især i opstarten eller efter længere pauser. Du kan dog heldigvis gøre mange ting for at undgå …
Læs mere
Det sner, regner, fryser, er mørkt, for varmt eller noget helt femte, der gør, at du ikke lige er i humør til at hoppe i løbetøjet og tilbagelægge x antal kilom…
Læs mere
Løbebånd er noget, der for alvor deler vandende. Mange hader den, nogle elsker den, men helt sikkert er det, at de er kommet for at blive. Fordelene ved løbebån…
Læs mere
I denne artikel kan du lære, hvad og hvornår du bør spise inden og efter en løbetur. Vi har vist alle sammen prøvet at spise en chokoladebar eller noget andet,…
Læs mere
For meget af det gode, eller alt med måde? Der er mange måder at håndtere sit indtag af væske på, og det er der især fokus på fra atleter og løbere. Hvordan p…
Læs mere
Vidste du, at tung styrketræning med bare få gentagelser øger styrken i din muskler og forebygger skader samt forbedrer din løbeøkonomi, og endda uden at forøge…
Læs mere