Hvordan påvirker alkohol løbetræningen?

Billede: Pixabay

For meget af det gode, eller alt med måde? Der er mange måder at håndtere sit indtag af væske på, og det er der især fokus på fra atleter og løbere.

Hvordan påvirker alkohol løbetræningen? Alkohol påvirker blandt andet din væskebalance, muskelkraft, søvn og motorik. Hvis du har et stort indtag påvirker det alt fra hjernen, hjertet, leveren, immunsystemet og kan have dårlig indflydelse på din præstationsevne og restitution.

Det var en kort beskrivelse af, hvordan alkohol påvirker løbetræningen, og utrolig mange skræmmeeksempler. Alligevel bliver folk ved med at drikke alkohol, så passer ovenstående fakta egentlig?

Hvordan påvirker alkohol løbetræningen?

Som den korte beskrivelse i toppen forklarer: Alt med måde. Det er klart, at hvis man drikker sig stang-bacardi, er det tydeligt at se, at folk ikke bliver bedre til at løbe af dette.

Derfor er stærkt alkohol nok ikke det bedste, medmindre det er for at dulme dine smerter efter et langt løb, eller for at rense dine sår. Der bliver dog ofte lavet undersøgelser som viser, at øl i mindre mængder er godt for restitutionen, en god energikilde og godt for immunforsvaret.

Franskmænd og andre intelligente mennesker vil også mene, at et glas rødvin har mange sundhedsfordele, og at det forlænger din levetid og forbedre hjertefunktionen.

Vi vil ikke gå videnskabeligt ned i nogle af ovenstående diskussioner, men vores egen oplevelse er, at utrolig mange gode langdistanceløbere også har en forkærlighed for alkohol.

Tarahumara Mentalitet

Vi har tidligere skrevet en boganmeldelse af romanen: Born to Run af Christopher McDougall. Her beskriver han det livsglade løbefolkefærd kaldet Tarahumaras, som lever i den mexicanske vildmark og jungle i fattigdom.

De jager stadig deres føde med løb, holder konkurrencer hvor de løber, men mest af alt elsker de at drikke deres hjemmebryggede majsøl. De ser dette som en energikilde fuld af glæde, og løber lange distancer både imens de er fulde, men også dagen efter et stort alkoholindtag.

Mentaliteten når det kommer til, om dit alkohol påvirker dit løb, har meget at sige. Hvis du ser det som en energikilde og noget som giver hygge og fællesskab, kan det være derfor, at mange ultraløbere elsker alkohol.

Mikkeller Running Club

Det danske øl-bryggeri Mikkeller har også en baggrund med løb. Det har blandt andet medvirket til, at de har lavet løbeklubber rundt i det danske land, og det er selvfølgelig tæt forbundet med øl.

Hvis alkohol kan samle folk til at løbe, kan alkohol altså også påvirke dit løb i en positiv retning. Rent sundhedsmæssigt er det sikkert ikke godt at drikke for meget, men igen, husk at have en god mentalitet, og sørg for, at det ikke går ud over dit helbred.

Medoc Marathon

Medoc Marathon er et løb i Frankrig, hvor de blandt andet har 23 vin poster undervejs i løbet. Følg med i vores næste artikel, hvor en af vores løbere fra redaktionen har været nede at teste dette løb, og om hvordan det er at drikke alkohol undervejs.

Tak til avXperten

Der skal lyde et stort tak til avXperten, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. avXperten er en af Danmarks største forhandlere af av-udstyr. Her kan du blandt andet finde en HDMI-splitter, som gør det muligt at fordele et HDMI-signal ud på flere skærme på samme tid.