Guide: Sådan bør du spise før og efter løb

Billede: Daria Shevtsova

I denne artikel kan du lære, hvad og hvornår du bør spise inden og efter en løbetur.

Vi har vist alle sammen prøvet at spise en chokoladebar eller noget andet, der ligger tungt i maven, lige inden en løbetur. Det er aldrig rart. Man kan vide sig ret sikker på, at det ikke ligefrem gavner ens resultater, og typisk vil det også føre til, at man lynhurtigt får sidestik.

Men hvad er optimale kostvaner egentlig i forbindelse med en løbetur? Det får du svaret på herunder.

4-5 timer før løbeturen:

Her skal du spise et tungt måltid, altså et hovedmåltid. Måltidet må meget gerne bestå af fuldkorn, magert kød og grøntsager. Det er vigtigt, at du drikker vand til måltidet.

1,5-2 timer før løbeturen:

Her anbefaler vi dig at spise et lille måltid. Grunden til, at det skal være et lille et, er, at din mave skal kunne nå at bearbejde og nedbryde maden. Ellers ender du i en situation som minder om den, vi beskrev i artiklens indledning.

Efter løbeturen:

Når du har overstået løbeturen, må du faktisk spise med det samme. Jo før du indtager et godt restitutionsmåltid, desto bedre. Anbefalingen er, at du spiser inden for en halv time efter løbeturen.

Det er på ingen måde ligegyldigt, hvad du vælger at fylde i skrutten efter en endt løbetur. Det skal helst være sundt og må gerne indeholder vitaminer. Hvis du mangler inspiration, så er der herunder en række muligheder:

  • En lille portion havregryn med mælk
  • En smoothie af skyr og frugt
  • Grøntsager og kylling
  • En skive brød med magert pålæg

Du bør ikke spise noget stort måltid, men bare et lille mellemmåltid, der giver kroppen, hvad denne har brug for, for at restituere.