5 Mærkelige Effekter, Du Får Af Løbetræning

Skrevet d. 17. April 2019
Jumpstory

Hvis du har prøvet at stå i en situation, hvor din løbedistance udvikler sig kraftigt, så har du formentlig bemærket en eller flere af disse lidt mærkværdige ting, der følger med når man løbetræner meget.

1. Kløende hud

Uanset om det er dine arme, ben, ryg eller flere steder på samme tid, så er det meget normalt, at huden begynder at klø efter et par minutters løb. Dette kan blandt andet skyldes, at man døjer med tør hud.

Det kan også skyldes, at nerverne nær hudoverfladen bliver stimuleret ekstra meget af, at din blodcirkulation bliver øget markant, når du løbetræner. Dette kan altså give en kløende fornemmelse i huden. Det er altså helt normalt og komplet ufarligt.

2. Nattesved

Efter en lang og hård løbetræning, er det normalt, at din krop føles varm og en smule ophedet selvom du for længst har fået pulsen ned. Dette kan skyldes, at løbetræningen har kickstartet din forbrænding.

Dette betyder faktisk, at du forbrænder flere kalorier i den tid, hvor du mærker ophedningen. Løbetræner du om aftenen, kan det betyde, at du oplever at svede en del imens du sover.

3. Øm hals

Et langt og hårdt løb, eksempelvis et marathon, kan både dehydrere dig og gøre din mund tør, fordi du udånder i gennem munden. Dette kan ligeledes udtørre din hals og irritere den.

Dette kan naturligvis resultere i en øm hals, men faktisk kan det også påvirke dine smagsløg, således at mad smager en smule anderledes. Dette går dog væk, hvis bare du drikker nok væske og giver din hals lidt hvile.

4. Nedsat sexlyst

Selvom jævnlig motion ofte højner sexlysten, så viser det sig, at ekstrem motion, heriblandt et marathon, faktisk har den modsatte effekt. Hos mænd skyldes det, at testosteron produktionen falder efter meget hård og ekstrem motion.

Herudover medfølger også, at man både bliver mental og fysisk udmattet, hvilket tilsammen, naturligt nok, giver mindre lyst til sex.

5. Runners high

Det er ikke alle ting, der sker efter og under et løb, der er dårlige effekter. En af de positive ting er den effekt, man kalder “runners high”, hvilket både har positiv indvirkning på dit humør, stress-niveau og generelle velvære.

Dette sker fordi, at der bliver udskilt en masse endorfiner i kroppen, hvilket altså har disse positive indvirkninger på kroppen.

Tak til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring tilbyder professionel erhvervsrengøring i Esbjerg.

Uanset om du løber 2, 5 eller 12 kilometer, så er lange løbeture noget, som rigtig mange løbere nyder. Man får en helt særlig ro og meditativ følelse af at løbe…
Læs mere
Hvis du er nybagt mor og er ved at have opdaget, at din ikke bare af sig selv kommer tilbage til den tilstand og form, som den var før din graviditet, så skal d…
Læs mere
Jo bedre du kender dig selv, jo mere kontrol har du over dit liv. Sådan har forfatteren Matt Fitzgerald skrevet i hans bog, “Life is a Marathon”. Træningen om r…
Læs mere
Der er mange fantastiske ting ved at udforske et andet land. Anderledes mad, kulturelle og historiske steder, og sidst men ikke mindst, træning i spritnye omgiv…
Læs mere
Når det gælder om at være en sund, glad og effektiv løber, så kræver det især følgende: Du skal være stabil og have gode vaner, hvis du kontinuerligt vil udvikl…
Læs mere
Der er noget helt specielt ved at løbe sit første marathon, ligesom at der er noget helt specielt ved at vælge sit første marathon. Heldigvis for dig, der er i …
Læs mere
Vi kender alle til situationen, hvor man ikke rigtig orker det, man har sat sig for. Ofte prøver man at bortforklare og finde gode grunde til, hvorfor man ikke …
Læs mere