5 Ting, Du Skal Overveje, Når Du Vælger Dit Første Marathon

Skrevet d. 13. May 2019
Jumpstory

Der er noget helt specielt ved at løbe sit første marathon, ligesom at der er noget helt specielt ved at vælge sit første marathon. Heldigvis for dig, der er i tvivl om, hvilket løb du skal vælge som dit første marathon, så har vi lavet denne lister over de 5 ting, du skal overveje inden du vælger dit første marathon.

Mål og motivation

At forstå din motivation for at gennemføre dit første marathon, samt hvad du vil have ud af det, er det første skridt mod at vælge det bedste løb til dig. Det er vigtigt, at du inden dit første marathon afprøver forskellige mindre løb.

På den måde lærer du dig selv og din krop bedre at kende, når det kommer til længere løb, hvor der oven i købet er pres på. Det er ligeledes vigtigt, at du ikke bare løber et marathon, fordi du vil “krydse den af listen”.

Det tager utroligt lang tid at træne op til et marathon, derfor er det vigtigt, at du også nyder optakten.

Størrelse og lokation

Bare fordi et løb er stort, så betyder det ikke, at det er et godt sted at starte. Selvom du formentlig kun har hørt om de helt store løb, der foregår i byer som Berlin og London, så må du ikke undervurdere løb i de mindre byer.

Der er en helt særlig charme over de mindre løb, og så er de ofte langt mindre stressende. Samtidig undgår du store horder af løbere, der er mast ind i små gader.

Sæson og temperatur

Mange glemmer at overveje sæsonen og vejret, når de vælger deres første marathon. Du bør overveje, hvornår du som regel løber bedst? For nogle er det i høj sol og varmt vejr, i mens andre foretrækker en friskere og koldere luft, uden for megen sol.

Du kan for det meste få det, som du vil have det, hvis bare du vælger den rette lokation og sæson.

Terræn og stigninger

De fleste løb har detaljerede kort over løbet, hvor stigninger osv. også fremgår (Du kan ofte finde det på hjemmesiden). Dit første marathon behøver ikke nødvendigvis udelukkende bestå af fladt landskab, men det er ikke en særlig god ide at vælge en rute, hvor der er voldsomme bakker og stigninger.

Logistik

Du skal selvfølgelig også overveje den logistiske del i løbet, heriblandt transport og evt. overnatning. Der er nemlig flere overvejelser i logistikken, der er værd at gøre sig.

For det første, så kan transport til og fra løbet være dyrt. Meget dyrt. Det samme gør sig gældende for overnatning. Generelt bliver løbet både dyrt og en logistisk udfordring, hvis du vælger et løb, der foregår langt væk.

Det er altså en god ide, at starte ud med et løb, der ligger relativt tæt på, hvor du bor. Ihvertfald, hvis du vil gøre det nemt for dig selv.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe printere.

Det kan altid være svært, hvordan man skal gribe det an, når man ønsker at komme igang med løb. En god start er at løbe 2 gange i ugen og holde sig til det i e…
Læs mere
Det kan nogle gange være svært at holde motivationen oppe, når du løber. Derfor er det fedt, at der bliver udviklet en masse apps, som kan være med til at …
Læs mere
Hvor hurtigt løber man 3 km? For at svare på det, kan man være fristet til at stille spørgsmålet: Hvor god form er du i? For der er stor forskel på, hvor hurtig…
Læs mere
Den nuværende hastighedsrekord på marathon distancen er sat af Eliud Kipchoge, der som den første har løbet et marathon på under to timer. Han løb i tiden 1 tim…
Læs mere
Den ene turist grinede, da han så, at den anden tog sine løbesko på, da de stod overfor en leopard. Han spurgte så grinende: "Tror du virkelig, at du kan løbe f…
Læs mere
Uanset om du løber 2, 5 eller 12 kilometer, så er lange løbeture noget, som rigtig mange løbere nyder. Man får en helt særlig ro og meditativ følelse af at løbe…
Læs mere
Hvis du er nybagt mor og er ved at have opdaget, at din ikke bare af sig selv kommer tilbage til den tilstand og form, som den var før din graviditet, så skal d…
Læs mere