5 Ting Et Marathon Kan Lære Dig Om Livet

Skrevet d. 27. June 2019
Jumpstory

Jo bedre du kender dig selv, jo mere kontrol har du over dit liv. Sådan har forfatteren Matt Fitzgerald skrevet i hans bog, “Life is a Marathon”. Træningen om rejsen mod at løbe et marathon lærer dig en masse om dig selv. Hvordan du håndterer modgang, samt hvordan du fejrer personlige sejre, er bare nogle af de mange ting, man lærer om sig selv i forbindelse med et marathon.

Her er fem ting, du lærer om dig selv i forbindelse med et marathon løb.

Du skal køre dit eget løb

Hvis du bruger al din tid på at sammenligne og følge med andre, så er chancen for, at du kører død relativt høj. I livet og i et marathonløb kan det være svært og umuligt at følge med en gruppe mennesker, der ser ud til at have styr på det hele og rykker hurtigt fremad.

Du er nødt til at løbe dit eget løb, også i livet, og du bestemmer helt og aldeles selv, hvor hurtigt du vil løbe, hvor du vil løbe hen, samt hvordan vejen til mållinjen ser ud. Lad være med at kopiere andres vej og løb, hold dig til din egen, det er ofte den rigtige vej for dig.

Tålmodighed er en dyd

Uanset om du er en garvet eller ny løber, er tålmodighed en afgørende faktor for, at du får succes i et løb. Dette samme gælder i livet, hvor det gamle ordsprog, “Alt godt kommer til den, der venter”, stadig gælder.

Dette er især en god pointe når det kommer til at vælge et marathonløb. Vælger man et, der ligger for tæt på, risikerer du blot at gå død eller komme til skade. Hav tålmodighed, så får du det bedste resultat.

Der er altid nogen, der er bedre, hurtigere eller stærkere

Du har måske vundet dit løb i dag, men der vil altid være en derude, der er bedre, hurtigere eller stærkere end dig. Det er et af livets præmisser, at man ikke kan være en god, og slet ikke den bedste, til det hele.

Det er samtidig værd at medtage, at der i det lange løb ikke er meget sjov ved aldrig at blive udfordret. Et liv uden udfordringer er et kedeligt liv.

De værste øjeblikke skaber de bedste historier

De fleste, der har løbet en eller flere marathons, har utallige historier at fortælle om selve løbene samt vejen dertil. Dog er det aldrig de historier, hvor alt gik godt og gnidningsfrit, der er de mest interessant.

De bedste historier starter altid med, at alt, der kunne gå galt, gik galt, men at det hele lykkedes i sidste ende, på trods af alverdens udfordringer og ulykker.

Dårlige dage er en del af rejsen

Det er et meget fåtal af mennesker, der endnu ikke har opdaget, at livets sti også er belagt med dårlige dage, man bare skal igennem. Dage, hvor intet fungerer, kroppen føles tung, sindet er forvirret og overskuddet ikke er til stede.

Det samme gør sig gældende i optræningen til et marathon. Der vil uden tvivl være dage, der bare er dårlige. Dage, hvor man simpelthen ikke gider, men er nødt til det, fordi man har et marathon, man skal være klar til.

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe retro tøj og retro kjoler.

Det kan altid være svært, hvordan man skal gribe det an, når man ønsker at komme igang med løb. En god start er at løbe 2 gange i ugen og holde sig til det i e…
Læs mere
Det kan nogle gange være svært at holde motivationen oppe, når du løber. Derfor er det fedt, at der bliver udviklet en masse apps, som kan være med til at …
Læs mere
Hvor hurtigt løber man 3 km? For at svare på det, kan man være fristet til at stille spørgsmålet: Hvor god form er du i? For der er stor forskel på, hvor hurtig…
Læs mere
Den nuværende hastighedsrekord på marathon distancen er sat af Eliud Kipchoge, der som den første har løbet et marathon på under to timer. Han løb i tiden 1 tim…
Læs mere
Den ene turist grinede, da han så, at den anden tog sine løbesko på, da de stod overfor en leopard. Han spurgte så grinende: "Tror du virkelig, at du kan løbe f…
Læs mere
Uanset om du løber 2, 5 eller 12 kilometer, så er lange løbeture noget, som rigtig mange løbere nyder. Man får en helt særlig ro og meditativ følelse af at løbe…
Læs mere
Hvis du er nybagt mor og er ved at have opdaget, at din ikke bare af sig selv kommer tilbage til den tilstand og form, som den var før din graviditet, så skal d…
Læs mere