5 Tips Til At Løbe I Udlandet

Skrevet d. 15. May 2019
Jumpstory

Der er mange fantastiske ting ved at udforske et andet land. Anderledes mad, kulturelle og historiske steder, og sidst men ikke mindst, træning i spritnye omgivelser.

Det gode ved løb er som bekendt, at man kan gøre det overalt. Også i udlandet. Det eneste du skal er at tage dine løbesko på, og så ellers komme derud af.

Dog er der stadig nogle ting, du bør overveje, når du løber i et fremmed land.

Planlæg din rute

Det sidste du har lyst til, når du løber i udlandet, er at fare vild. Især fordi, at du formentlig ikke er kendt med nærområdet på nogen måde. Dette scenarie kan heldigvis undgås.

Du skal blot gøre noget så enkelt som at planlægge din rute. Hvis du har mulighed for det, kan du først planlægge din tur ved hjælp af et kort, og derefter prøve at gå turen. På den måde er du sikker på, at du ikke farer vild eller møder uventede forhindringer.

Gør det i dagslyset

Selvom det er fristende at løbe en tur langs kysten, imens du kan se solen gå ned i horisonten, så er det ikke nødvendigvis det mest hensigtsmæssige. Det kan nemlig være svært at finde rundt i et nyt område. Tilsæt en god portion mærke, og så har du altså noget af en udfordring.

Har du til gengæld allerede løbet ruten et par gange, så kan bedre forsøge dig med en løbetur i mørket.

Find ud af, hvor du kan få noget at drikke

Det er en rigtig gode ide at klargøre, hvor du kan få noget at drikke undervejs. Dette leder mig lidt tilbage til mit første råd. Hvis du i forvejen tager turen, hvor du går stille og roligt, så kan du finde ud af, hvor du kan købe en flaske vand.

Dette er især en god ide, hvis du løber i et meget varmt land. Du vil svede mere end normalt, og derfor have et større væskebehov.

Søg råd hos de lokale

Dette råd gælder faktisk ikke kun i forhold til at tage en omgang løbetræning, men også med mad, oplevelser osv. De lokale ved, hvad der er vejen frem. De kender området.

Hvis du ikke lige er frisk på at stoppe folk på gaden, så er hotellets ansatte et godt sted at starte. De har ofte stor kendskab til nærområdet, og kan helt sikkert guide dig til, hvor og hvordan du får den bedste løbetur.

Husk restitution

Bare fordi du er på ferie, så har din krop altså stadig brug for restitution. Selvom du føler, at en halv dag ved poolen er mere end rigelig restitution, er dette altså ikke tilfældet. Du kan altså ikke skrue uhørt op for din mængde af løbetræning, bare fordi, du er på ferie. Husk at slappe af på ferien!

Tak til Bevco
Ovenstående artikel er produceret med støtte fra Bevco, der er en af Danmarks førende online-forhandlere af spiritus. Hos Becvo finder du et bredt udvalg af alt fra rom og gin til øl og whisky.

Det kan altid være svært, hvordan man skal gribe det an, når man ønsker at komme igang med løb. En god start er at løbe 2 gange i ugen og holde sig til det i e…
Læs mere
Det kan nogle gange være svært at holde motivationen oppe, når du løber. Derfor er det fedt, at der bliver udviklet en masse apps, som kan være med til at …
Læs mere
Hvor hurtigt løber man 3 km? For at svare på det, kan man være fristet til at stille spørgsmålet: Hvor god form er du i? For der er stor forskel på, hvor hurtig…
Læs mere
Den nuværende hastighedsrekord på marathon distancen er sat af Eliud Kipchoge, der som den første har løbet et marathon på under to timer. Han løb i tiden 1 tim…
Læs mere
Den ene turist grinede, da han så, at den anden tog sine løbesko på, da de stod overfor en leopard. Han spurgte så grinende: "Tror du virkelig, at du kan løbe f…
Læs mere
Uanset om du løber 2, 5 eller 12 kilometer, så er lange løbeture noget, som rigtig mange løbere nyder. Man får en helt særlig ro og meditativ følelse af at løbe…
Læs mere
Hvis du er nybagt mor og er ved at have opdaget, at din ikke bare af sig selv kommer tilbage til den tilstand og form, som den var før din graviditet, så skal d…
Læs mere