Bliv set, når du er på løbetur

Billede: Egor Kamelev

Tænker du egentlig over, hvor synlig du er for andre, når du er ude i trafikken? Forhåbentlig gør du, for følgerne kan være potentielt katastrofale, hvis du ikke gør. Om det er vinter, forår, sommer eller efterår, skal du derfor altid være opmærksom på din egen synlighed ude på vejene, når løbeskoene bliver luftet.

Hvad kan du gøre?

Du kan ikke være sikker på, at bilister eller andre trafikanter kan se dig i trafikken, så du må gøre dig så synlig, som det overhovedet er muligt uden at genere de andre trafikanter.

Reflekser

Det første og vigtigste, du skal gøre, er at få sat reflekser på tøjet. Heldigvis laves det meste løbetøj til efterår- og vinterløb i dag med gode reflekspaneler, som sikrer dig en 360 graders synlighed. Gå efter tøj med store reflekser og mange af dem.

Selvom du om foråret og sommeren nok løber i dagslys, er det stadig en god idé at have reflekser på, så du ikke glemmer det, når du tager dig en sen løbetur i tusmørket.

Sikkerhedsvesten

Det er ikke alles forfængelighed, der holder til det, men hvis du gerne vil være sikker på at blive set, så er det bare på med sikkerhedsvesten. Rigtig mange løbere bruger den nu om dage, og det er virkelig en stor hjælp for bilisterne, som med det samme får øje på dig.

Blinkende lygter

Du kender måske det blinkende lys fra cyklisternes lygter, men faktisk kan du også få blinkende lys- og refleksbånd, som kan sættes rundt om enten benet eller armen. Køb to og sæt en om begge dele, så er du på den sikre side.

Helt ude i skoven

Dette råd er udelukkende til din egen fordel, for det handler om, at du selv skal kunne se noget. Løber du eksempelvis i skoven på de små stier, kan du komme i problemer med sigtbarheden, når det bliver mørkt. Det kan i værste fald koste dig en skade, fordi du overser et bump eller en rod på vejen, men ikke hvis du løber med en pandelygte på hovedet. På den måde kan du altid se, hvor du træder og komme hjem uden styrt.

Tak til Moodings

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med webshoppen Moodings, der forhandler fede designermøbler og boliginteriør. Moodings har et bredt udvalg af brands inden for f.eks. belysning, og du kan bl.a. nogle lækre House Doctor lamper.