Derfor skal du træne på tom mave

Billede: Pexels

Forskning viser, at du kan øge din fedtforbrænding med helt op til 20 procent, hvis du træner inden du går i krig med morgenmåltidet. Det strider måske imod alt, hvad du nogensinde har lært om træning.

Men hvis målet med din træning udelukkende er at tabe dig, så er det faktisk den langt mest effektive måde at gøre det på.

Et studie fulgte en række personer, hvor halvdelen morgen-trænede på tom mave, og de andre med et måltid i maven. Efter træningen indtog alle testpersoner det samme.

Resultatet viste, at testpersonerne, der ikke havde spist morgenmad inden træningen, havde en forhøjet fedtforbrænding på cirka 20 procent hele dagen.

Det høje forøgelse i fedtforbrændingen kom dog også som en relativ stor overraskelse for forskerne. Emma Stevenson, der er forsker på Northumbia University, udtaler følgende:

Vi ved ikke, om der er en negativ effekt på lang sigt, eller hvordan kroppen reagerer, hvis man træner meget hårdt i lang tid uden at have spist først. Men som et boost til at forbrænde fedt vil man med fordel kunne morgentræne, før man spiser morgenmad

Husk at spise bagefter

Hvis du syntes, ikke at spise morgenmad før træningen, lyder som et godt lille trick til at booste forbrændingen, skal du huske at spise efter! Og gerne inden for cirka 30 minutter.

Hvis ikke, vil din krop ikke have noget brændstof at arbejde med, og du vil dermed ikke kunne restituere ordentligt.