Fem Grunde Til At Du Hader Træning

Skrevet d. 04. October 2018
Jumpstory

Mange mennesker går med en drøm om at træne mere, leve sundere og smide de overflødige kilo. Når hverdagen er fyldt op med lange arbejdsdage, børn, madlavning og praktiske gøremål, kan det virke uoverskueligt at finde både tid og overskud til at finde vej til det lokale fitnesscenter.

Dette mønster udgør en ond cirkel, da mindre træning giver mindre energi og selvtillid, samtidig med at det føltes hårdere og hårdere, jo længere du venter med at træne.

I denne artikel giver vi fem bud på hvorfor du hader træning, samt hvad man kan gøre for at højne motivationen.

1) Det er kedeligt!

  For nogle menneske er løb det værste i verdenen, for andre er det cykling, svømning eller styrketræning. Heldigvis er der i dag utallige måder at motionere på, og der er helt sikkert også en motionsform, der passer perfekt til dig.

  Derfor er det vigtigt at afprøve forskellige former for træning for at finde den træning, der appellerer mest til dig. Hvis du ikke er til traditionel styrketræning, skulle du måske prøve en omgang crossfit? Eller hvis du synes, løb er verdens kedeligste måde at træne din kondition på, kunne boksetræning være et godt og anderledes alternativ. Find en træningsform, der giver mening for dig!

  2) Det er udmattende

  Efter en lang dag på arbejdet vil man ofte føle, at ens energiniveau er ekstremt lavt, og at en aften med serier og en liter is virker som det eneste i verdenen, man kan overskue.

  Eller hvis du ved, du har en meget lang dag foran dig, virker det logisk at slappe af i yderligere 1,5 time, for derved at spare på kræfterne.

  I dette tilfælde er det bedste, du kan gøre for dig selv, at komme ned og træne!

  Studier viser, at fysisk aktivitet kan højne dit energiniveau markant, så selvom du i starten vil føle, at det eneste, du bliver, er mere træt og øm, vil kontinuerlig træning højne dit energiniveau i hverdagen, således at du har de bedst mulige betingelser for at være produktiv, også udenfor træningscenteret!

  3) Du er bange for nederlag

  Hvis du adskillige gange har forsøgt at begynde at træne, tabe dig eller opbygge mere muskelmasse, vil din motivation for at prøve endnu en gang sandsynligvis være relativt lav, simpelthen fordi du er bange for endnu en gang at mislykkes.

  I dette tilfælde er det vigtigt, at du giver dig selv de bedst mulige betingelser for at få succes med din træning og opnå de resultater, du gerne vil. Dette gør du ved hele tiden at sætte små og målbare mål for din træning.

  Så i stedet for at sige til dig selv, at du vil tabe 15 kilo, bør du dele det op i mindre og mere overkommelige stadier, som fx at du inden for den første måned skal tabe dig 3 kilo osv. Og husk at belønne dig selv!

  Mange kører surt i deres træning, fordi det føles som en lang og sej kamp uden fornøjelser. Derfor kan du med fordel belønne dig selv med et par nye sko, nyt tøj, massage eller en bytur, når du når dine delmål.

  4) Det er kedeligt at træne alene!

  Nogle menneske er meget ekstroverte og fungerer bare bedst i andre menneskers selskab. Derfor kan det for disse mennesker virke ekstra kedeligt og uoverskueligt at komme af sted.

  Hvis du sidder og nikker genkendende til ovenstående, burde du overveje at finde en træningsmakker. Ikke alene kan det gøre træningen væsentligt sjovere, hvilket giver lyst til at træne oftere og længere.

  Det gør det også nemmere at komme op af sofaen de dage, hvor energiniveauet og motivationen er lav, fordi du har en aftale og et andet menneske, der forventer, at du møder op.

  5) Det tager for lang tid

  Hvis du har en krævende karriere, børn eller begge dele, kan det være svært at finde tid i hverdagen til at træne. I dette tilfælde er det vigtigt, at du gør det nemt og tilgængeligt for dig selv, samtidig med at du inkorporerer det i din hverdag, så det bliver naturligt og nemt for dig at få motion i en travl hverdag.

  Dette kan fx være korte løbeture før eller efter arbejde, at cykle i stedet for at køre eller 20 minutter med øvelser, som du kan lave hjemme uden træningsudstyr, lige når det passer dig..

  Der findes adskillige apps og træningsguides til, hvordan du nemt og effektivt kan træne i stuen med ingen eller lidt træningsudstyr. Der findes mange forskellige forhandlere af udstyr på nettet.

  Det kan altid være svært, hvordan man skal gribe det an, når man ønsker at komme igang med løb. En god start er at løbe 2 gange i ugen og holde sig til det i e…
  Læs mere
  Det kan nogle gange være svært at holde motivationen oppe, når du løber. Derfor er det fedt, at der bliver udviklet en masse apps, som kan være med til at …
  Læs mere
  Hvor hurtigt løber man 3 km? For at svare på det, kan man være fristet til at stille spørgsmålet: Hvor god form er du i? For der er stor forskel på, hvor hurtig…
  Læs mere
  Den nuværende hastighedsrekord på marathon distancen er sat af Eliud Kipchoge, der som den første har løbet et marathon på under to timer. Han løb i tiden 1 tim…
  Læs mere
  Den ene turist grinede, da han så, at den anden tog sine løbesko på, da de stod overfor en leopard. Han spurgte så grinende: "Tror du virkelig, at du kan løbe f…
  Læs mere
  Uanset om du løber 2, 5 eller 12 kilometer, så er lange løbeture noget, som rigtig mange løbere nyder. Man får en helt særlig ro og meditativ følelse af at løbe…
  Læs mere
  Hvis du er nybagt mor og er ved at have opdaget, at din ikke bare af sig selv kommer tilbage til den tilstand og form, som den var før din graviditet, så skal d…
  Læs mere