Gode Og Dårlige Råd Til En Løber

Skrevet d. 06. March 2019

Når man har løbetrænet længe nok, ved man også, at mange råd omkring træning og selve løbene skal tages med et gran salt. Hvad der virker for en, virker måske ikke for en anden. Når det er sagt, skader det aldrig at lytte til råd, og derefter vurdere hvorvidt man ønsker at tage rådet til sig.

Gode råd

  • Stol på din træning

Når du står på løbsdagen og eksempelvis skal til at løbe et halvmarathon, skal du stole på din træning! Hvis du ved, at du har passet din træning og er velforberedt, skal du bruge den viden til at booste din selvtillid og troen på dig selv.

Omvendt kan det også hjælpe i hverdagen, hvor nogle træningspas virker hårde, uoverskuelige og i vejen. Stol på, at du træner for at gøre noget godt for dig selv, ikke for at gøre din hverdag sværere.

  • Løbet er din sejrsrunde

Selve løbet, du træner op til, er egentlig bare din sejrsrunde. Mange har en tendens til at anskue selve løbet som den helt store kulmination og eksamen. Dagen, hvor det skal vise sig om den hårde træning har været besværet værd.

I stedet bør du fokusere på alt det gode, du allerede har opnået igennem træningen. Du har allerede gennemført det lange seje træk med utallige dage, hvor benene har gjort ondt og regnen har silet ned. Nyd din sejrsrunde.

  • Tillad dig selv bare at løbe

Noget af det bedste, du kan gøre for dig selv og din motivation i forhold til at løbe er, at du simpelthen bare løber. Drop tidsregistrering, forudbestemt distance, kalorietæller osv. Bare løb så længe du vil, hvor du vil.

Dette kan give en helt anden oplevelse med at løbetræne. Dog er det ikke noget, du burde praktisere hver gang, hvis du træner op til et løb.

  • Brug aldrig nyt udstyr på løbsdagen

Nyt tøj, sko eller udstyr hører ikke hjemme på dagen, hvor du skal løbe et løb. Du kan aldrig vide om dit nye udstyr klemmer, irriterer, klør, sidder dårlig eller noget helt andet. Det kan ødelægge hele dagen!

Herudover kan det også have en psykologisk indvirkning, at tingene ikke er som de plejer. Gem det nye udstyr til efter løbet eller brug dem et par gange inden den store dag.

Dårlige råd

  • Du ligner ikke en løber

Folk, der mener, at en løber skal se ud på en bestemt måde, bør holde deres mening for dem selv. Denne holdning antyder, at man skal have en bestemt kropsbygning eller type for at være en “rigtig” løber, hvilket langt fra er sandt. Hvis du løbetræner, er du en løber.

  • Du kan bare give op

Selvom det selvfølgelig er helt fair at udgå af et løb, hvis man er skadet eller lignende, så er det en rigtig dårlig ting at have i baghovedet, at man altid bare kan give op.

Hvis du i forvejen fortæller dig selv, at det ikke er en mulighed at give op, vil du nemmere komme igennem løbet, fordi du ikke har givet dig selv andre valg.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe HP Blækpatroner.

Det kan altid være svært, hvordan man skal gribe det an, når man ønsker at komme igang med løb. En god start er at løbe 2 gange i ugen og holde sig til det i e…
Læs mere
Det kan nogle gange være svært at holde motivationen oppe, når du løber. Derfor er det fedt, at der bliver udviklet en masse apps, som kan være med til at …
Læs mere
Hvor hurtigt løber man 3 km? For at svare på det, kan man være fristet til at stille spørgsmålet: Hvor god form er du i? For der er stor forskel på, hvor hurtig…
Læs mere
Den nuværende hastighedsrekord på marathon distancen er sat af Eliud Kipchoge, der som den første har løbet et marathon på under to timer. Han løb i tiden 1 tim…
Læs mere
Den ene turist grinede, da han så, at den anden tog sine løbesko på, da de stod overfor en leopard. Han spurgte så grinende: "Tror du virkelig, at du kan løbe f…
Læs mere
Uanset om du løber 2, 5 eller 12 kilometer, så er lange løbeture noget, som rigtig mange løbere nyder. Man får en helt særlig ro og meditativ følelse af at løbe…
Læs mere
Hvis du er nybagt mor og er ved at have opdaget, at din ikke bare af sig selv kommer tilbage til den tilstand og form, som den var før din graviditet, så skal d…
Læs mere