Her Er Planetens Vildeste Løb

Skrevet d. 20. December 2018
Pexels

Hvis du mener, at et marathon er en ekstrem form for løb, som både virker uoverkommelig og hård, så vent bare til du hører om verdens vildeste ultraløb.

Ultraløb er for løbere, hvor det aldrig kan blive hårdt, vildt eller farligt nok. Der findes utallige ultraløb rundt omkring på kloden, der alle har deres egne unikke elementer, der angiveligt gør netop dét løb til det hårdeste.

Vi har her på redaktionen sat os for at udpege det hårdeste af de hårdeste ultraløb, og vi mener selv, at vi har fundet den helt rigtige vinder. Bedøm selv, om du syntes det lyder som en overkommelig tur.

Yukon Arctic Ultra

Løbet vi har udpeget som det mest ekstreme ultraløb kaldes Yukon Arctic Ultra, og finder sted i Canada.

Løbet er i for sig simpelt. Løb små 692 kilometer, hvis du kan gøre det på under 7 dage, 17 timer og 2 min, så har du altså rekorden.

Tyg lige lidt på tallet. 692 kilometer, og så endda i løb. Det virker fuldstændig vanvittigt, hvilket det også er, men det hårdeste ved løbet har jeg med vilje ladet være med at afsløre indtil nu. Ja, det kan blive endnu vildere.

De 692 kilometer skal tilbagelægges i Canadas vildmark. Du havde formentligt forestillet dig endeløse lige veje, med velholdt beton, ikke? Det kunne ikke være længer fra.

Deltagerne får en slæde pakket med udstyr og mad, og så er det ellers bare at trække slæden derudaf. Løbet i sig selv er livsfarligt, da naturen er intet mindre end ekstrem. For eksempel kan temperaturen falde helt ned til minus 40 grader!

Alle tidligere deltagere har også tilføjet, at man stort set er garanteret hallucinationer undervejs, blandet andet i form af træer, der pludselig forvandler sig til vilde og farlige dyr.

Løbet kræver udover en ekstrem optræning, stor vilje, og kendskab til overlevelse i ekstreme forhold, også en enorm taktisk forståelse. Der er nemlig ikke lagt nogen former for pauser ind i løbet.

Dette betyder, at de 692 kilometer i en brutal ødemark, skal gennemføres i et træk. Dette kræver en usandsynlig god fornemmelse og erfaring omkring ens løbe og hviletider.

Løber du for længe af gangen, vil du kollapse. Hviler du for ofte og for længe, kommer du ikke i nærheden af rekorden på de 7 dage, 17 timer og 2 min.

Så næste gang din kollega, ven, eller ægtefælle praler med deres marathonløb, så giver du dem bare denne udfordring. Så skal de nok falde ned igen!

Tak til CBDcreme.dk

Afslutningsvis vil vi gerne takke CBDcreme.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel.

Uanset om du løber 2, 5 eller 12 kilometer, så er lange løbeture noget, som rigtig mange løbere nyder. Man får en helt særlig ro og meditativ følelse af at løbe…
Læs mere
Hvis du er nybagt mor og er ved at have opdaget, at din ikke bare af sig selv kommer tilbage til den tilstand og form, som den var før din graviditet, så skal d…
Læs mere
Jo bedre du kender dig selv, jo mere kontrol har du over dit liv. Sådan har forfatteren Matt Fitzgerald skrevet i hans bog, “Life is a Marathon”. Træningen om r…
Læs mere
Der er mange fantastiske ting ved at udforske et andet land. Anderledes mad, kulturelle og historiske steder, og sidst men ikke mindst, træning i spritnye omgiv…
Læs mere
Når det gælder om at være en sund, glad og effektiv løber, så kræver det især følgende: Du skal være stabil og have gode vaner, hvis du kontinuerligt vil udvikl…
Læs mere
Der er noget helt specielt ved at løbe sit første marathon, ligesom at der er noget helt specielt ved at vælge sit første marathon. Heldigvis for dig, der er i …
Læs mere
Vi kender alle til situationen, hvor man ikke rigtig orker det, man har sat sig for. Ofte prøver man at bortforklare og finde gode grunde til, hvorfor man ikke …
Læs mere