Her Er Planetens Vildeste Løb

Skrevet d. 20. December 2018
Pexels

Hvis du mener, at et marathon er en ekstrem form for løb, som både virker uoverkommelig og hård, så vent bare til du hører om verdens vildeste ultraløb.

Ultraløb er for løbere, hvor det aldrig kan blive hårdt, vildt eller farligt nok. Der findes utallige ultraløb rundt omkring på kloden, der alle har deres egne unikke elementer, der angiveligt gør netop dét løb til det hårdeste.

Vi har her på redaktionen sat os for at udpege det hårdeste af de hårdeste ultraløb, og vi mener selv, at vi har fundet den helt rigtige vinder. Bedøm selv, om du syntes det lyder som en overkommelig tur.

Yukon Arctic Ultra

Løbet vi har udpeget som det mest ekstreme ultraløb kaldes Yukon Arctic Ultra, og finder sted i Canada.

Løbet er i for sig simpelt. Løb små 692 kilometer, hvis du kan gøre det på under 7 dage, 17 timer og 2 min, så har du altså rekorden.

Tyg lige lidt på tallet. 692 kilometer, og så endda i løb. Det virker fuldstændig vanvittigt, hvilket det også er, men det hårdeste ved løbet har jeg med vilje ladet være med at afsløre indtil nu. Ja, det kan blive endnu vildere.

De 692 kilometer skal tilbagelægges i Canadas vildmark. Du havde formentligt forestillet dig endeløse lige veje, med velholdt beton, ikke? Det kunne ikke være længer fra.

Deltagerne får en slæde pakket med udstyr og mad, og så er det ellers bare at trække slæden derudaf. Løbet i sig selv er livsfarligt, da naturen er intet mindre end ekstrem. For eksempel kan temperaturen falde helt ned til minus 40 grader!

Alle tidligere deltagere har også tilføjet, at man stort set er garanteret hallucinationer undervejs, blandet andet i form af træer, der pludselig forvandler sig til vilde og farlige dyr.

Løbet kræver udover en ekstrem optræning, stor vilje, og kendskab til overlevelse i ekstreme forhold, også en enorm taktisk forståelse. Der er nemlig ikke lagt nogen former for pauser ind i løbet.

Dette betyder, at de 692 kilometer i en brutal ødemark, skal gennemføres i et træk. Dette kræver en usandsynlig god fornemmelse og erfaring omkring ens løbe og hviletider.

Løber du for længe af gangen, vil du kollapse. Hviler du for ofte og for længe, kommer du ikke i nærheden af rekorden på de 7 dage, 17 timer og 2 min.

Så næste gang din kollega, ven, eller ægtefælle praler med deres marathonløb, så giver du dem bare denne udfordring. Så skal de nok falde ned igen!

Tak til CBDcreme.dk

Afslutningsvis vil vi gerne takke CBDcreme.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel.

Det kan altid være svært, hvordan man skal gribe det an, når man ønsker at komme igang med løb. En god start er at løbe 2 gange i ugen og holde sig til det i e…
Læs mere
Det kan nogle gange være svært at holde motivationen oppe, når du løber. Derfor er det fedt, at der bliver udviklet en masse apps, som kan være med til at …
Læs mere
Hvor hurtigt løber man 3 km? For at svare på det, kan man være fristet til at stille spørgsmålet: Hvor god form er du i? For der er stor forskel på, hvor hurtig…
Læs mere
Den nuværende hastighedsrekord på marathon distancen er sat af Eliud Kipchoge, der som den første har løbet et marathon på under to timer. Han løb i tiden 1 tim…
Læs mere
Den ene turist grinede, da han så, at den anden tog sine løbesko på, da de stod overfor en leopard. Han spurgte så grinende: "Tror du virkelig, at du kan løbe f…
Læs mere
Uanset om du løber 2, 5 eller 12 kilometer, så er lange løbeture noget, som rigtig mange løbere nyder. Man får en helt særlig ro og meditativ følelse af at løbe…
Læs mere
Hvis du er nybagt mor og er ved at have opdaget, at din ikke bare af sig selv kommer tilbage til den tilstand og form, som den var før din graviditet, så skal d…
Læs mere