Sådan får du en bedre løbetur

Lyt til din krop, ikke din plan

Selvom dagen egentligt skulle have indeholdt et long-run med pulsmåling, maksimum tid pr. kilometer osv, kan du med ro i sindet droppe alt det, hvis du ikke føler energien og overskuddet er til det den pågældende dag. Tag i stedet en tur, hvor du løber stille og roligt, uden at have nogen krav til noget, hvor du giver dig selv plads til at nyde turen og den friske luft.

Husk det gode selskab


Du kan få utrolig stor gavn af at tage en med, som ikke er lige så rutineret en løber som dig. Det er fuldstændig ligegyldigt, om det er din ven, kæreste, mand, veninde, barn, nabo eller kollega.

Pointen er, at du skal være den, der er ovenpå og har overskud. På den måde får du øget din selvtillid samtidig med, at du får god samvittighed over at have fået din bekendte med på at løbe.

Vælg din rute efter dit humør


Det gode ved at løbe i det fri er, at du selv styrer, hvor du vil hen. Om du vil løbe op ad bakke, ned ad bakke, i skov, på asfalt eller noget helt andet er helt op til dig selv. Du kan med fordel udnytte den frihed og mængden af muligheder, løb i det fri giver til at gøre din løbetur sjovere og nemmere. Planlæg din rute efter, hvad du er i humør til!

Prøv en løbeklub


Er du typen, der helt generelt bare har utroligt svært ved at finde motivationen og glæden ved at løbe, så bør du overveje, om en løbeklub er svaret for dig. At deltage i en løbeklub gør det nemmere at komme af sted, nemmere at gennemføre løbene, og samtidig vil du mærke en følelse af sammenhold.

Drop løbeturen


Er lysten til løbeturen helt væk? Så drop den. Der findes mange alternativer, og det vigtigste er bare, at man kommer ud og får frisk luft og motion. Derfor kan du med fordel, hvis du har børn, benytte leg i haven. Både fodboldspil, sjipning, trampolinspringning osv, er alle fine alternativer til at komme ud og løbe.

Dog skal det siges, at det ofte ikke vil være lige så effektivt. Derfor anbefaler vi ikke, at du udskifter løb med leg fuldstændigt, men derimod bruger det som et supplement til trætte og ugidelige dage.

Tak til Moodings


Vi takker Moodings for at have gjort denne artikel mulig gennem deres støtte. Moodings sælger møbler og bolig-interiør fra populære brands som Normann Copenhagen og Bloomingville.