Sådan kommer du i gang med morgentræning

Morgentræning er en af de ting, der virker som en fantastisk ide om aftenen efter en lang dag på sofaen med dertilhørende snacks. Men når vækkeuret ringer tidligere end normalt dagen efter, og du skal gøre op med dig selv, om du vil op og svede eller sove 1,5 time mere, er det ofte en kamp, som er ualmindeligt svær at vinde.

Morgentræning er en fantastisk måde at starte dagen på. Du bliver frisk, får god energi og kan gå resten af dagen med god samvittighed. Men lige så meget som det gør godt, lige så svært kan det være at vinde den førnævnte kamp over dynens varme greb. Derfor skal du gøre det nemt for dig selv og opstille de optimale betingelser, så du kommer afsted og ud af døren.


Sørg for at gå i seng til tiden

Hvis du skal tidligere op end normalt for at komme op og træne, bør du gå tilsvarende tidligere i seng. Du har brug for din nattesøvn, og du gør det ualmindeligt svært for dig selv at komme op, hvis du lige pludselig får mindre søvn, end du er vant til.


Planlæg dagen før

Ligegyldigt hvilken form for træning du skal op og udføre, så bliver det markant lettere at gøre det, hvis du allerede, når du vågner, ved, hvad du skal, og hvor længe du skal gøre det. Det er de færreste, der har overskud til at tænke på, hvilken træningsforløb de skal igennem, når de lige er vågnet. Gør derfor op med dig selv allerede aftenen inden, hvilken rute du skal løbe, hvor mange kilometer du skal cykle, eller hvordan du nu plejer at planlægge din træning.


Forbered hvad der kan forberedes

Når du aftenen før har planlagt morgendagens træning, bør du samtidig finde det nødvendige tøj og udstyr frem. Derefter skal du placere det et sted, hvor du ikke kan undgå at konfrontere det. Dette gør det både nemmere og mere overskueligt at komme afsted. Ikke at skulle til at pakke det sammen, og derved se sin dårlige samvittighed i øjnene, giver også ekstra motivation!


Udskift bilen med morgentræning

Hvis du har mulighed for det, kan du klemme noget morgentræning ind i skemaet ved at cykle eller løbe på arbejde. Dog anbefaler vi kun, at du løber, såfremt du har mulighed for at bade på din arbejdsplads. Hvis ikke, vil du formentlig ikke være voldsomt populær blandt kollegerne.