Sådan overholder du din træning, selvom du ikke gider

Billede: Pexels

De fleste har oplevet de dage, hvor man bare ikke orker sin løbetræning. Det virker uendeligt hårdt og uoverskueligt at skulle overholde sin træningsplan. Men ikke desto mindre, skal træningen stadig passes. Men hvordan kommer man afsted, når motivationen er i bund?

Sådan kommer du afsted på dage, hvor du egentlig ikke gider løbetræningen.

Find en pålidelig træningsmakker

Dette tip er en af de mest effektivt måder til at opretholde sin træningsplan. Hvis du ved, at din træningsmakker står venter på dig, vil du have meget nemmere ved at komme af sted.

Delvist fordi, at træningen bliver sjovere og der er mere end blot hård løb at se frem til. Herudover bliver man også ramt af en pligtfølelse over for sin makker, som man ikke vil skuffe, og fordi man ved, at vedkommende regner med en.

Hold det simpelt

Nogle har en lidt kedelig tendens til at overkomplicere tingene. Dette er især en dårlig ide på dage, hvor løbetræningen i forvejen virker uoverskuelig og hård.

Hvis du ikke har energi eller overskud til en lang tur, selvom du havde planlagt en, så juster din træning til noget, du har overskud til. Generelt er det vigtigt at huske, at en kort tur, eller en tur med knap så høj intensitet, er langt bedre end ingen træning overhovedet.

Køb noget nyt udstyr

Det kan være en stor motivations booster at købe noget nyt udstyr. Det er det af den simple årsag, at man alt andet lige vil glæde sig til at komme ud og afprøve det.

Altså, gennemgår du en periode, hvor din motivation generelt er i den lave ende, er det måske en idé at forkæle dig selv med lidt nyt udstyr, der samtidig kan booste din motivation.

Tænk på dit fremtidige jeg

Har du svært ved at grave den nødvendige motivation og vilje frem? Så tænk på, hvorfor du i det hele taget løbetræner. Tænk på, hvor god en følelse, du får i kroppen efter træningen, tænk på det løb, du er tilmeldt om nogle måneder, eller noget lignende.

Dette kan ofte give dig det nødvendige spark på de dage, hvor du ellers ikke ville komme afsted.