Spis Og Drik Optimalt Til Løbetræningen

Skrevet d. 13. November 2018
Jumpstory

Hvis du gerne vil optimere din løbetræning igennem din kost og væskeindtag, er den nemmeste vej i bund og grund, at følge de 8 officielle kostråd.

Dette betyder, at forskellen på en løbers kost, og en normal sund og varieret kost, er meget lille. De 8 officielle kostråd, som er anbefalinger til en sund livsstil, lyder som følgende:

  1. Spis frugt og grønt. 3 stykker frugt og 300 gram grøntsager hver dag
  2. Spis fisk minimum 3 gange om ugen
  3. Spis kartofler, eller pasta flere gange om ugen
  4. Undgå for meget sukker, særligt fra sodavand, slik, kager, is osv.
  5. Undgå for meget fedt, særligt fra mejeriprodukter og rødt kød
  6. Sørg for at have en varieret kost
  7. Sluk tørsten i vand
  8. Bevæg dig i minimum 30 minutter om dagen

Det, der derimod adskiller sig ved en løbers kost, er mængden af mad og væske, samt tidspunktet, man indtager det på. At få de rette næringskilder, på det rette tidspunkt, kan have stor betydning for din løbepræstation.

Kulhydrater er ikke farlige

Mange er af den opfattelse, at kulhydrater er direkte skidt for kroppen, og er medvirkende til vægtforøgelse og andre dårligdomme. Dette kan i visse tilfælde være sandt, såfremt man indtager rigtig mange kulhydrater, og dyrker meget lidt motion. 

For en løber, der træner ofte og længe, er kulhydrater altafgørende for, at kroppen kan opretholde det fornødne energiniveau.

Når du løbetræner, vil din krop primært forbrænde kulhydrater. Jo større belastning du udsætter kroppen for, jo mere kulhydrat vil den forbrænde, da det er kroppens vigtigste og bedste energikilde.

Hvor meget kulhydrat?

Hvor meget kulhydrat du bør indtage, afhænger af en del forskellige variabler.

En måde du kan få en cirka indikation på, hvor meget kulhydrat din krop har brug for, er at udregne, hvor mange gram kulhydrat du skal have pr. kg du vejer.

Det kunne eksempelvis være:

Daglig træning ved moderat varighed og lav intensitet: 5-7 gram kulhydrat pr. Kg.

Daglig træning ved med høj intensitet og moderat varighed: 7-10 gram kulhydrat pr. Kg.

Ekstrem daglig træning (over 4 timer): 10-12 gram kulhydrat pr. Kg.

Husk, at det langt fra er uvæsentligt, hvordan du får dine kulhydrater. Sørg for at få dem igennem ting som rugbrød, havregryn, fuldkornspasta og mælkeprodukter.

Væske i forbindelse med løbetræning

Når du løbetræner anbefales det, at du drikker cirka 800 ml vand i timen. Dette varierer selvfølgelig fra person til person alt efter, hvor høj intensitet du løber med, hvor varmt det er osv.

Ved løb, der varer over en time, fx ved konkurrenceløb, kan du med fordel supplere dit væskeindtag med nogle lette kulhydrater og sportsdrikke med en smule kulhydrat, salt og sukker.

Tak til Uniwatches

Tak til Uniwatches for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Uniwatches er en webshop, der blandt andet forhandler Seiko ure og Skagen ure.

Kilde: http://www.motionslob.dk/artik...

El-løbehjul er blevet mere og mere populære i Danmark og mange andre lande gennem de seneste år. Her er el-løbehjulene især blevet populære som transportmidler …
Læs mere
Løbeknæ er for mange desværre en fast del af det at være løber - især i opstarten eller efter længere pauser. Du kan dog heldigvis gøre mange ting for at undgå …
Læs mere
Det sner, regner, fryser, er mørkt, for varmt eller noget helt femte, der gør, at du ikke lige er i humør til at hoppe i løbetøjet og tilbagelægge x antal kilom…
Læs mere
Løbebånd er noget, der for alvor deler vandende. Mange hader den, nogle elsker den, men helt sikkert er det, at de er kommet for at blive. Fordelene ved løbebån…
Læs mere
I denne artikel kan du lære, hvad og hvornår du bør spise inden og efter en løbetur. Vi har vist alle sammen prøvet at spise en chokoladebar eller noget andet,…
Læs mere
For meget af det gode, eller alt med måde? Der er mange måder at håndtere sit indtag af væske på, og det er der især fokus på fra atleter og løbere. Hvordan p…
Læs mere
Ja, det fleste vil nok mene, at den bedste træning til at blive en bedre løber er at løbe. Men ligesom du kan blive en bedre løber ved at styrketræne, svømme el…
Læs mere