Ulemper Ved Løbetræning

Skrevet d. 18. December 2018
Pexel

Hos Fit’N’Run elsker vi løbetræning! Har du læst vores artikler, kan du sikkert fornemme, at vi beskæftiger os en hel del med løb. Ud fra den erfaring mener vi selvfølgelig, at løb er en fantastisk træningsform, der har utallige fysiske og psykiske fordele, samt muligheder!

Men, dermed skal det ikke forstås som om, at vi er af den overbevisning, at løbetræning er den perfekte motionsform i alle aspekter, for det er det ikke.

Derfor vil vi nu tage de skeptiske briller på, og redegøre for nogle af de skyggesider, der nogle gange føler med løbetræning. MEN, lad os lige slå fast, at på trods af disse ting, elsker vi stadig løb!

Løb er meget belastende
Det er desværre en kendsgerning, at løbetræning er en meget belastende træningsform. Selvom man relativt hurtigt og nemt kan varme både muskler og kredsløb op til at løbe, er det langt sværere at forberede sine knogler, ledbånd og sener på den belastning, løb udgør.

Belastningen kommer i form af de stød, der kommer igennem kroppen, hver gang din fod rammer jorden. Faktisk svarer det til en kraftpåvirkning, der svarer til 2-3 gange din kropsvægt, hver eneste gang din fod lander.

Det er især overvægtige personer, hvis kroppe bliver enormt belastet af løb. Slanke mennesker vil derimod ikke opleve lige så høj en grad af belastning.

Faktisk er det sundere for kroppen at motionere ved hjælp af rask gang, ihvertfald for overvægtige personer. Rask gang har mange fysiologiske fordele, og er langt nemmere at presse ind i hverdagen, end løb.

Det slanker ikke optimalt
Løb er ofte ikke den optimale måde at tabe sig på. Faktisk har et studie vist, at de fleste kun vil opleve et varigt vægttab på cirka 2 kilo når de begynder at løbe.

Dette skyldes, at løb er enormt krævende for kroppen. Den hårde motion øger simpelthen sulten markant, og hvis ikke man er i stand til at modstå denne sult, er det ikke en videre effektiv måde at tabe sig på.

Herudover skyldes det også noget så banalt som træthed. Man bliver simpelthen mere inaktiv efter en omgang løbetræning, hvilket langt fra er godt til et vægttab.

Styrke og balance bliver ikke stimuleret
Da løb primært er er kredsløbstræning, bedre kendt som konditionstræning, er det altså ikke styrketræning. Selvfølgelig vil du, hvis du er helt utrænet, opleve at få markant stærkere ben, men i det lange løb er det primært din udholdenhed, du træner.

Herudover træner du slet ikke overkroppen. Så er det store arme og et bredt bryst, du ønsker, hjælper løb desværre ikke.

Tak til vores samarbejdspartner
Vi takker vores samarbejdspartner, Forsinkedefly.dk, for deres bidrag til udarbejdelsen af denne artikel. Hos Forsinkedefly.dk kan du læse alt om dine rettigheder på flyrejsen.

Det kan altid være svært, hvordan man skal gribe det an, når man ønsker at komme igang med løb. En god start er at løbe 2 gange i ugen og holde sig til det i e…
Læs mere
Det kan nogle gange være svært at holde motivationen oppe, når du løber. Derfor er det fedt, at der bliver udviklet en masse apps, som kan være med til at …
Læs mere
Hvor hurtigt løber man 3 km? For at svare på det, kan man være fristet til at stille spørgsmålet: Hvor god form er du i? For der er stor forskel på, hvor hurtig…
Læs mere
Den nuværende hastighedsrekord på marathon distancen er sat af Eliud Kipchoge, der som den første har løbet et marathon på under to timer. Han løb i tiden 1 tim…
Læs mere
Den ene turist grinede, da han så, at den anden tog sine løbesko på, da de stod overfor en leopard. Han spurgte så grinende: "Tror du virkelig, at du kan løbe f…
Læs mere
Uanset om du løber 2, 5 eller 12 kilometer, så er lange løbeture noget, som rigtig mange løbere nyder. Man får en helt særlig ro og meditativ følelse af at løbe…
Læs mere
Hvis du er nybagt mor og er ved at have opdaget, at din ikke bare af sig selv kommer tilbage til den tilstand og form, som den var før din graviditet, så skal d…
Læs mere