Vinteren er over os - bliv set i mørket

Som du efter al sandsynlighed allerede ved, er vinterens mørke begyndt at melde sin ankomst med hastige skridt. Hvis du er typen, der foretrækker at løbe om morgenen og/eller aftenen, vil du derfor komme til at gøre det i mørke de næste mange måneder.

Ligesom at du klæder dig ekstra på til kulden, bliver du også nødt til at klæde dig på til mørket. Hvis ikke du er synlig, når du løber, risikerer du at blive overset af trafikanterne, som vil have mere end svært ved at spotte dig i mørket. Dette kan selvsagt føre til grimme ulykker, både for dig selv og de andre der færdes på vejene.

Derfor er det vigtigt, at du foretager de nødvendige foranstaltninger, der gør,at du bliver set i mørket, så du trygt og sikkert kan fortsætte din løbetræning. Vi har samlet en liste på 4 punkter, der sikrer, at du ikke er til at overse i de kolde vintermåneder.


1. Reflekser 

Reflekser er et must have, når det kommer til løbeudstyr i mørket. Ideelt set bør du have reflekser både for- og bagpå i billygternes højde. Hvis du virkelig vil være på den sikre side, kan du også udstyre dine sko, hue og handsker.

Husk at købe reflekser, der er CE-mærket. CE-mærket viser, at refleksen er godkendt og lever op til de standarder, der er opsat indenfor reflekser.


2. Lys

Det lyder måske som om, vi er ved at udstyre en cykel, men det er egentlig også hele pointen. Du skal være lige så synlig som biler og cykler. Derfor anbefaler vi, at du anskaffer dig en lampe, hvis ikke du allerede har en, du kan have på under din løbetræning. Sørg for at placere lampen på en kropsdel, der bevæger sig, som for eksempel arme eller ben. Lampen må også meget gerne kunne blinke, så du er endnu mere bemærkelsesværdig.


3. Jakke i skrigfarve

Det virker åbenlyst, men langt fra alle benytter sig af det. En jakke i meget lyse og stærke farver, som for eksempel neongrøn- og gul, gør det markant nemmere at se dig og udgør langt højere grad blikfang end mørkere farver. Derfor kan det være en god investering at købe en jakke i de farver, selvom de måske ikke lige er din stil.


4. Pandelampe

En pandelampe har sine fordele og ulemper, hvilket formentlig også er derfor langt fra alle benytter sig af en. En pandelampe er et oplagt valg til dig, der løber på landeveje eller små stier, hvor belysningen er dårlig eller ikke eksisterende. Løber du derimod i byen, hvor der er fornuftig belysning og masser af trafik, vil du formentlig gøre mere skade end gavn. Lyset kan nemlig være meget blændende for modkørende biler.


Tak til Billig-Fitness 

Til slut skal der lyde en stor tak til Billig-Fitness.dk, der via deres støtte har muliggjort denne artikel. Hos Billig-Fitness.dk kan du få det meste inden for træningsudstyr, heriblandt ribbe.